Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam steunt Amsterdam Pride
Dit is een gezamenlijk persbericht van de Amsterdam Pride en de gemeente Amsterdam
20 juli 2004 - Corine Lindhout
De gemeente Amsterdam stelt een bedrag van EUR 10.000 beschikbaar voor de Amsterdam Pride. Deze bijdrage is in het bijzonder bedoeld voor het sport- en cultuurprogramma van de Pride. De Amsterdam Pride is uitgegroeid tot een meerdaags evenement waar een flink aantal bezoekers uit het buitenland op afkomt.

Het Amsterdam Pride weekend is van 5 t/m 8 augustus 2004. Op zaterdag
7 augustus wordt 's middags voor de negende maal de Canal Parade, de optocht met een bonte stoet boten door de grachten van Amsterdam, gehouden. Met regelmatig 250.000 toeschouwers is dit evenement één van de best bezochte evenementen in Amsterdam. Daarmee staat de uitbundige Amsterdam Pride op de derde plaats van grootste buitenevenementen van de stad Amsterdam, direct na Koninginnedag en de culturele Uitmarkt.

Door het grote succes van de Gay Games Amsterdam in 1998 is het weekend sinds 1999 uitgebreid met een sport- en cultuurprogramma. Op zondagmiddag wordt het weekend afgesloten met een slotmanifestatie bij de Stopera. De organisatie van dit weekend staat onder auspiciën van de Stichting Gay Business Amsterdam (GBA) en wordt gesponsord door Heineken Amsterdam, Pepsi en diverse Amsterdamse bedrijven die bij deze stichting zijn aangesloten.

Achtergrond
Op dinsdag 6 juli heeft het college van B&W ingestemd met de verdeling van het (restant)budget van het verdelingsvoorstel voor verblijfstoerisme stimulerende evenementen 2004 van de wethouder Economische Zaken, Frits Huffnagel. De hoofddoelstelling van deze evenementen is het stimuleren van het verblijfstoerisme. Het college heeft in totaal een bedrag van EUR 422.971 voor toeristische evenementen beschikbaar gesteld. De gemeentelijke bijdrage aan de Amsterdam Pride maakt onderdeel uit van dit verdelingsvoorstel.

Pb-141a

© Gemeente Amsterdam