Ingezonden persbericht


4 augustus 2004

Stichting Dierenhulp Venezuela

----------

----------

Onderwerp: De Olympische gedachte: Let The Games Begin

Over 9 dagen zullen de Olympische Spelen van start gaan in het land van oorsprong Griekenland. De stad Athene zal tijdens deze zomerspelen centraal staan en duizenden sporters, begeleiders, officials, bobo's, bezoekers, media vertegenwoordigers en belangstellenden gaan huisvesten. Alles is er aan gedaan om het de 'gasten' zo gerieflijk mogelijk te maken. De keerzijde van deze Olympische medaille is echter dat de Griekse autoriteiten sinds ruim anderhalf jaar systematisch de straten in en rond Athene heeft 'opgeschoond' met vergiftigd voedsel. Dit om het 'probleem' van op straat levende zwerfdieren grondig aan te pakken opdat de wereld straks met alle TV camera's vooral een idyllisch Athene mag aanschouwen.

Systematisch heeft men deze dieren geruimd waarbij niet officiële cijfers melding maken van 50.000 dieren. Hieronder ook dieren die wel een eigenaar hadden maar op het moment van gif strooien even niet op eigen terrein liepen. Na de gif acties volgt een vuilniswagen die de kadavers ophaalt voor verdere vernietiging. Stichting Dierenhulp Venezuela heeft meerdere malen aangedrongen op een diervriendelijker aanpak bij de Griekse autoriteiten zoals grote sterilisatie campagnes.

Ook nu nog gaat het strooien van vergiftigd voedsel door. In het land der 'Goden' is geen plaats voor (zwerf)dieren. Stichting Dierenhulp Venezuela heeft op haar website www.dierenhulp.nl vanaf heden een aantal foto's geplaatst die deze gruwelijke zaken zichtbaar maken. Op de pagina Laatste Nieuws wordt met beeld getoond welk eindresultaat deze acties veroorzaken. Stichting Dierenhulp Venezuela is een niet commerciële dierenhulp organisatie die sinds 1996 actief is in o.a. Venezuela. Door dagelijkse sterilisaties en castraties uit te voeren en de lokale bevolking voorlichting te geven over de omgang in algemeenheid met dieren wordt op een diervriendelijke wijze gewerkt aan het 'probleem' zwerfdieren. Waarbij inmiddels de nodige resultaten werden geboekt. Dit onder het motto niet elimineren maar steriliseren.

----------

----------



Ingezonden persbericht