Unit 4 Agresso

PERSBERICHT

Houten, 5 augustus 2004

Ajilon Nederland stapt over op de internationale productlijn van Unit 4 Agresso

Ajilon, gespecialiseerd uitzendbureau voor werving en selectie in de sectoren IT, Engineering, Office, Finance en Technical, is na een vlot verlopen implementatie gestart met AGRESSO Business World voor het automatiseren van al haar back-office activiteiten. AGRESSO Business World is de internationaal georiënteerde automatiseringsoplossing van Unit 4 Agresso die zich richt op 'professional service'-organisaties.

Ajilon maakt deel uit van de Adecco-groep en is wereldwijd actief met het werven en selecteren van specialisten voor projecten en permanente invulling van vacatures. De kracht van de organisatie is voor een groot deel gelegen in de goed opgeleide medewerkers die over een ruime dosis bewezen ervaring beschikken. Vanuit 500 vestigingen biedt Ajilon passende personele oplossingen in 18 verschillende landen in Noord-Amerika, Europa en het Verre Oosten. Ajilon Nederland B.V. heeft acht vestigingen. Met ruim 500 hooggekwalificeerde detacheringskrachten richt zij zich op de sectoren IT, Engineering, Office, Finance en Technical.

Aan de keuze voor AGRESSO Business World ligt een zorgvuldig voortraject ten grondslag, waarin de combinatie van product en organisatie uiteindelijk de doorslag hebben gegeven. Voorheen had Ajilon al drie verschillende oplossingen van Unit 4 Agresso in gebruik: OMNIVERS 8 Financieel, Projectenadministratie van Acoso en Unit 4 Salaris. Als gevolg van de groei van de organisatie heeft Ajilon onlangs besloten de eerste twee applicaties te vervangen door AGRESSO Business World en de integratie met Unit 4 Salaris verder toe te spitsen en te optimaliseren.

"Uit het vooronderzoek is gebleken dat AGRESSO Business World gebruikersvriendelijk is. Maar het belangrijkste voor ons is de volledige integratie van de functies Financieel, Projecten en Salaris. De back-office is nu centraal vanaf één vestiging beschikbaar, in plaats vanuit verschillende locaties afzonderlijk. Wij hoeven gegevens nu slechts één keer in te voeren, waardoor de snelheid en accuratesse van onze managementinformatie aanzienlijk verbetert", aldus George Jansens, financial controller bij Ajilon.

"De professionele aanpak van de Unit 4 Agresso-organisatie sluit prima aan bij de bedrijfscultuur van Ajilon. De communicatie is rechtdoorzee, open en frequent." Ook de landenorganisaties van Ajilon en Adecco in Noorwegen en Zweden maken gebruik van de applicatie AGRESSO Business World voor de financiële verslaglegging en aansturing van de projectenorganisatie.

Productprofiel AGRESSO Business World

AGRESSO Business World is een volledig geïntegreerde, modulaire en meertalige automatiseringsoplossing voor de volgende functionele gebieden:
1. Financieel

2. Projecten

3. Human Resource Management

4. Logistiek

5. Business-analyse en Rapportage.

Dankzij de flexibiliteit in inrichting en rapportagestructuur is AGRESSO Business World zeer succesvol in 'people-centric' organisaties waarin het van groot belang is slagvaardig te reageren en snel te kunnen beschikken over accurate sturingsinformatie. In één database kunnen meerdere administraties van verschillende entiteiten (desgewenst in verschillende lokalisaties) worden gevoerd. Daardoor kunnen organisatorische veranderingen ook zeer snel in de applicatie, en daarmee ook in de verslaglegging, doorgevoerd worden. Bovendien is AGRESSO Business World een zeer open systeem, dat andere applicaties, bijvoorbeeld voor de salarisadministratie, naadloos integreert. AGRESSO Business World vormt daarmee de flexibele ruggengraat van de moderne projectorganisatie.

Bedrijfsprofiel Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso N.V. is een internationaal opererende softwareonderneming die haar klanten een unieke totaaloplossing biedt, bestaande uit een combinatie van geavanceerde business software en optimale beveiliging van de bedrijfsgegevens.

De business unit Enterprise Solutions ontwikkelt en implementeert (internationale) oplossingen voor de financiële en zakelijke dienstverlening, de publieke sector en de logistieke dienstverlening (handel en distributie). Vanuit haar diepgaande kennis van de specifieke kenmerken van deze markten, biedt Unit 4 Agresso producten en diensten aan, die organisaties de flexibiliteit bieden die nodig is om slagvaardig te kunnen inspelen op een snel veranderende omgeving.

Unit 4 Agresso is in Europa de snelst groeiende leverancier van automatiseringsoplossingen voor de sector zakelijke dienstverlening en behoort tot de top 5 van de Europese softwarehuizen. Unit 4 Agresso heeft klanten in 43 landen en heeft meerdere vestigingen in 9 landen, waaronder de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. De onderneming is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam en telt zo'n 1400 medewerkers.

////////////////////////////////////////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Dirk Donkers, Marketing manager
Telefoon: 030 - 638 71 11, Fax: 030 - 635 07 04, E-mail: es@unit4agresso.com