Unit 4 Agresso

PERSBERICHT

Houten, 5 augustus 2004

Imtech ICT IT uniformeert interne automatisering met AGRESSO Business World

Imtech ICT IT, een onderdeel van de beursgenoteerde Imtech-groep, gaat haar interne automatisering uniformeren met AGRESSO Business World, de internationaal georiënteerde automatiseringsoplossing van Unit 4 Agresso voor 'professional service'-organisaties en projectorganisaties. Hierdoor is de organisatie beter in staat te voldoen aan de strengere richtlijnen voor het aanleveren van rapportages aan de Imtech-groepsdirectie.

Imtech ICT IT maakt deel uit van het beursgenoteerde Imtech, een groep met 13.000 medewerkers en een omzet van circa EUR 2 miljard op jaarbasis. De ruim 200 medewerkers van Imtech ICT IT zijn actief op het gebied van projectgestuurde consultancy binnen het gehele ICT-spectrum, variërend van consultancy op strategisch niveau tot hardware-implementaties.

Herautomatisering
Als gevolg van fusies en integratie van bedrijfsonderdelen waren er binnen Imtech ICT IT op een gegeven moment zes verschillende administratieve systemen in gebruik. Medio april 2003 startte een herautomatiseringstraject om de financiële verslaglegging en de projectenorganisatie onder te brengen in een nieuw, gemeenschappelijk automatiseringssysteem. In dit oriëntatietraject waren diverse gerenommeerde leveranciers betrokken.

Op 1 november maakte Imtech ICT IT haar keuze bekend voor AGRESSO Business World van Unit 4 Agresso. Na een succesvolle, versnelde implementatie van de financiële modules kon het nieuwe boekjaar al gestart worden in het nieuwe systeem. Sinds 1 mei 2004 zijn ook de projectenmodules operationeel, en is de organisatie beter in staat te voldoen aan de strengere richtlijnen (in vorm en tijd) voor het aanleveren van rapportages aan de Imtech-groepsdirectie.

Een belangrijke reden voor de keuze voor AGRESSO Business World is de grote mate van herkenbaarheid in de toepassing van het systeem binnen projectgestuurde organisaties en professionele dienstverleners, de zogenaamde 'fit'. Dankzij deze functionele 'fit' is AGRESSO Business World snel inzetbaar binnen dergelijke complexe organisaties en ondersteunt het de bedrijfsvoering en organisatieveranderingen op flexibele wijze. Unit 4 Agresso neemt binnen Europa dan ook een sterke positie in op deze markt met aansprekende referenten als Royal Haskoning, LogicaCMG, Ajilon, Marco4 en Det Norske Veritas.

Productprofiel AGRESSO Business World

AGRESSO Business World is een volledig geïntegreerde, modulaire en meertalige automatiseringsoplossing voor de volgende functionele gebieden:
1. Financieel

2. Projecten

3. Human Resource Management

4. Logistiek

5. Business-analyse en Rapportage.

Dankzij de flexibiliteit in inrichting en rapportagestructuur is AGRESSO Business World zeer succesvol in 'people-centric' organisaties waarin het van groot belang is slagvaardig te reageren en snel te kunnen beschikken over accurate sturingsinformatie. In één database kunnen meerdere administraties van verschillende entiteiten (desgewenst in verschillende lokalisaties) worden gevoerd. Daardoor kunnen organisatorische veranderingen ook zeer snel in de applicatie, en daarmee ook in de verslaglegging, doorgevoerd worden. Bovendien is AGRESSO Business World een zeer open systeem, dat andere applicaties, bijvoorbeeld voor de salarisadministratie, naadloos integreert. AGRESSO Business World vormt daarmee de flexibele ruggengraat van de moderne projectorganisatie.

Bedrijfsprofiel Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso N.V. is een internationaal opererende softwareonderneming die haar klanten een unieke totaaloplossing biedt, bestaande uit een combinatie van geavanceerde business software en optimale beveiliging van de bedrijfsgegevens.

De business unit Enterprise Solutions ontwikkelt en implementeert (internationale) oplossingen voor de financiële en zakelijke dienstverlening, de publieke sector en de logistieke dienstverlening (handel en distributie). Vanuit haar diepgaande kennis van de specifieke kenmerken van deze markten, biedt Unit 4 Agresso producten en diensten aan, die organisaties de flexibiliteit bieden die nodig is om slagvaardig te kunnen inspelen op een snel veranderende omgeving.

Unit 4 Agresso is in Europa de snelst groeiende leverancier van automatiseringsoplossingen voor de sector zakelijke dienstverlening en behoort tot de top 5 van de Europese softwarehuizen. Unit 4 Agresso heeft klanten in 43 landen en heeft meerdere vestigingen in 9 landen, waaronder de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. De onderneming is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam en telt zo'n 1400 medewerkers.

////////////////////////////////////////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Dirk Donkers, Marketing manager
Telefoon: 030 - 638 71 11, Fax: 030 - 635 07 04, E-mail: es@unit4agresso.com