Ingezonden persbericht


Nationale Oma Golfkampioenschap: best golfende oma van Nederland leverden pittige strijd

Oma´s hebben 6000 euro ´geput´ voor SOS-Kinderdorpen

Winnares 1e Oma Golfbeker doet na 25 jaar weer mee en wordt 9e

Kaatsheuvel, 5 augustus - Vandaag is op Golfpark de Efteling voor de 25ste keer het Nationale Oma Golfkampioenschap van SOS-Kinderdorpen gehouden.

Meer dan 100 oma's uit het hele land hebben om de titel gestreden. Na een fanatieke maar gezellige wedstrijd mag Joan Bok-Volkersz zich de best golfende oma van Nederland noemen. De 59-jarige oma heeft dit jaar voor de eerste keer meegedaan. Zij heeft een kleindochter van 11 maanden oud.

"Ik ben erg trots op mijn nieuwe titel. Ik wilde al een tijd aan het kampioenschap meedoen, maar ben pas dit jaar oma geworden. Op een wereldreis in Chili heb ik SOS-Kinderdorpen leren kennen. Het is een organisatie waar ik voor 100 procent achter sta."

Joan Bok-Volkersz heeft een handicap van 10.6 en zij speelde 37 punten Stableford.

Eén van de deelneemsters is de winnares van het allereerste Oma golfkampioenschap in 1979. Deze golfvedette, mevrouw E. de Korver, is inmiddels al overgrootmoeder. Ook dit jaar heeft zij een prachtig resultaat behaald: ze is 9e geworden. Mevrouw E de Korver heeft tevens de prijs overhandigd aan de nieuwe kampioene.

Begin van dit jaar startte bij 182 golfclubs in Nederland de voorrondes. Alleen oma´s met een handicap tussen de 0 en 24.5 mochten deelnemen aan het golfkampioenschap.

De laatste 6 jaar wordt er gespeeld voor SOS-Kinderdorpen. Dit jaar gaat de opbrengst van 6000 euro naar het SOS-kinderdorp Cochabamba in Bolivia.

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden particuliere kinderhulporganisatie, die zich al 55 jaar wereldwijd inzet voor de opvang van kinderen die er helemaal alleen voor staan, ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend, liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land en geeft ze een moeder, broertjes en zusjes, een huis en een dorp. De organisatie is met ruim 430 SOS-Kinderdorpen actief in 132 landen, verspreid over alle werelddelen.

Ingezonden persbericht