Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rondleiding door gebouwen in De Uithof

Vrijdag 6 augustus 2004

Architectuurcentrum Aorta organiseert op vrijdag 6 augustus aanstaande een rondleiding door toonaangevende moderne gebouwen in de Uithof. Onder leiding van gids Riky Bouwman wordt een bezoek gebracht aan het opvallende en prijzenwinnende gebouw het Educatorium van OMA, het rode Minnaertgebouw met in de hoofdhal een bassin met regenwater, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten, en de Faculteit voor Economie en Management van Mecanoo, waar je kunt dwalen in de jungle patio, en kunt genieten van een Zen- en watertuin. Verder gaat de rondleiding langs het NMR-gebouw van UN Studio (de ontwerpers van de Prins Clausbrug) en naar de opvallende glossy Basketbar van NL Partners, om de met koeienhuiden beklede bar te bekijken en het blauwe basketbalveld op het dak en de feloranje skatekuil / ingangspartij aan den lijve te ondervinden. Hier kan ook na afloop van de rondleiding een drankje worden gedronken en/of gegeten worden.

Aanvang: 15.00 uur
Vertrek: receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19, stadsbus lijn 11 en 12. Duur: 2 uur.
Kosten: E 7,50 per persoon; E 6,25 voor U-pas houders, studenten, 65+ en Vrienden van Aorta. Inschrijven en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven via tours@aorta.nu, maar ook telefonisch of aan de balie. Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de rondleiding afgelast.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14 Utrecht, tel. (030) 2321686

Noot voor de redactie -