Gemeente Katwijk

Wethouder Slings gaat op pad met schoonmaakacteurs op het Katwijkse strand

Katwijk, 3 augustus 2004

Op vrijdag 6 augustus a.s. zal de Katwijkse wethouder van strandzaken J. Slings-van Zanden samen met de opruimacteurs het strand op gaan om mee te helpen met de actie. De acteurs zijn al een aantal keren gesignaleerd op het Katwijkse strand. Deze keer zal de wethouder voor de pers en andere belangstellenden uitleg geven aan de actie en de acteurs een handje helpen.

In het kader van het afvalbeleid van de gemeente Katwijk heeft zij de hulp ingeroepen van deze acteurs. Zij zullen, gedurende de zomer, over het strand lopen om de strandbezoekers bewust te maken van het opruimen van afval. De actie gaat uit van "Nederland Schoon". Bij de strandafgangen staan al tonnen van Nederland Schoon en rekken met speciale afvalzakjes. De acteurs zullen met grijpstokken over het strand lopen en de badgasten wijzen op het afval om hen heen. De gemeente Katwijk hoopt zo, op een ludieke wijze, aandacht te geven aan het afvalbeleid.

De dagen dat de strandbezoekers de acteurs kunnen tegenkomen zijn (onder voorbehoud van het weer) :

Vrijdag 6 augustus: ter hoogte van het centrum (rechts) Vrijdag 13 augustus: ter hoogte van de Zuidpost (KRB) Zaterdag 21 augustus: ter hoogte van het centrum (rechts) Woensdag 25 augustus: ter hoogte van de Noordpost (KRB) De actie duurt op deze dagen van circa 12.00-16.00 uur