Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Volop maatregelen voor ordelijk verloop verkeersstromen

3 August 2004 - Nog een paar dagen, en dan is het zover: van 6 tot en met 8 augustus staat het Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van de Marlboro Masters of Formula 3, een van de grootste autosportspektakels van Nederland. In de Formule 3-race komen de beste rijders uit de diverse internationale kampioenschappen aan de start. Een spectaculair demonstratieprogramma omvat shows met Formule 1-Ferrari's - bestuurd door onder andere de racelegendes Ickx en Arnoux - en Ducati-motorfietsen. Ook zijn er races in diverse andere klasses. De voorbereidingen zijn in de slotfase, Zandvoort maakt zich op voor een fantastisch evenement...

Circuitdirecteur Hans Ernst ziet een heel speciale Marlboro Masters of Formula 3 in het verschiet. "Natuurlijk vormt de Formule 3-race het belangrijkste sportieve spektakel, waarin jonge coureurs maar één doel voor ogen hebben, de Formule 1. Maar wat deze 14e Masters zo speciaal maakt zijn de demonstraties met maar liefst vier Formule 1 bolides; vier Ferrari's van recente bouwjaren. En let op mijn woorden, het wordt een grandioos spektakel waarover nog lang zal worden nagepraat."

Natuurlijk is de organisatie van een spektakel als de Marlboro Masters of Formula 3 een logistieke operatie van formaat. Bezoekers wordt aangeraden, zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Connexxion zorgt voor busvervoer vanaf het NS-station in Haarlem en vanaf Amsterdam/Marnixstraat. De Nederlandse Spoorwegen zetten naast de reguliere treinen vanaf station Haarlem ook zes extra dubbeldeks treinen per uur in vanaf de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Hiermee kunnen 7200 reizigers per uur extra naar Zandvoort worden vervoerd. Op de stations is extra personeel aanwezig voor begeleiding.

Om het autoverkeer in goede banen te leiden zijn ook de nodige maatregelen genomen. Automobilisten die via Bloemendaal Zandvoort vanuit noordelijke richting willen binnenrijden worden opgevangen op de parkeerterreinen bij Bloemendaal aan Zee, de boulevard naar Zandvoort en het parkeerterrein Zuid in Zandvoort. Bezoekers die via de zuidelijke richting komen (Heemstede/Bentveld) worden bij binnenkomst in Zandvoort doorgestuurd naar P-Zuid en de overige parkeerplaatsen. Vanaf P-Zuid rijden bussen naar NS station Zandvoort, waarna kan worden overgestapt op de bus naar het Circuit Park Zandvoort. Ook kan het laatste stukje te voet worden afgelegd. Circa 70 agenten en 30 verkeersregelaars zullen de automobilistenstroom regelen.

Ook vanuit de media is er volop belangstelling voor de Marlboro Masters of Formula 3. Er hebben zich niet minder dan 250 journalisten aangemeld om verslag te kunnen doen van het evenement. Daaronder zijn 120 buitenlandse mediavertegenwoordigers. Naast de Europese landen komen er verslaggevers uit Brazilië, Japan, Zuid-Korea en Australië.

Twee dagen spektakel met één toegangskaart
Traditioneel is zondag 'Raceday' tijdens de Marlboro Masters of Formula 3, maar net als in 2003 is ook de zaterdag een dag om niet te missen. Het volledige Formule 3-programma met vrije trainingen, kwalificatietrainingen, warm-up en de race speelt zich in twee dagen af.
Dat betekent dat de Formule 3-coureurs op zaterdag niet alleen de baan moeten leren kennen en de goede afstelling moeten vinden, maar ook gelijk aan de slag moeten voor een snelle trainingstijd. Volop actie dus op de zaterdag, die vrijwel geheel in het teken staat van de Formule 3 en genoemde spectaculaire demonstraties. Toegangskaarten voor de Marlboro Masters of Formula 3 zijn te bestellen bij de ruim 1000 verkooppunten van TicketBox: onder andere bij Primera en Free Record Shop (kijk op www.ticketbox.nl of bel 0900-9393 (45 eurocent p/m) voor adressen). Kaarten voor het buitenterrein kosten EUR 19 in de voorverkoop en EUR 22 tijdens het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. De kaarten zijn geldig voor zowel zaterdag 7 augustus als zondag 8 augustus. Een gecombineerde duinen/paddock/hoofdtribunekaart kost voor beide dagen EUR 60 waarbij u een genummerde zitplaats heeft. Nieuw is de paddockkaart voor zaterdag en zondag. Deze kost EUR 40 voor twee dagen en is in beperkte mate verkrijgbaar.
Vrijdag 6 augustus bedraagt de toegangsprijs EUR 7. Voor iedere bezoeker is er het gratis full colour programmablad.

Actie thuis te volgen via SBS6
Wie niet zelf op Zandvoort kan zijn om de unieke actie tijdens de Marlboro Masters of Formula 3 te beleven, mist natuurlijk veel, maar heeft in ieder geval een alternatief: het ervaren team van SBS6 Autosport brengt het spektakel live in de huiskamer. Onderdeel van de uitzending is een live-verslag van de Formule 3-race en uitvoerige samenvattingen van de andere wedstrijden, achtergronden, interviews en reportages. Er zijn live-reportages op zondag 8 augustus van 12.30 tot 14.00 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Een samenvatting is 's avonds te zien om 20.00 uur. In de weken daarna worden wereldwijd beelden van de Marlboro Masters of Formula 3 getoond in zo'n 800 miljoen huishoudens.

Volop maatregelen voor ordelijk verloop verkeersstromen

Zandvoort bouwt extra tribune voor DTM

Rob Slotemaker memorial

VIP arrangementen MMF3

Autovisie Drift Challenge start 28 juli

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort