Provincie Noord-Holland

Warm welkom voor 10.000e passagier strandbus
Vrijdag 6 augustus aanstaande rond 11.00 uur hoopt de strandbus haar 10.000^e passagier(e) te verwelkomen. Wethouder Han van Leeuwen van de gemeente Zandvoort zal deze persoon in de bloemetjes zetten en een prijs overhandigen. Dit zal plaatsvinden bij de hoofduitgang van het NS-station in Zandvoort, het vertrekpunt van de strandbussen.

De provincie Noord-Holland wil samen met de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Haarlem en Heemstede ervoor zorgen dat de stranden van Zandvoort en Bloemendaal vooral op zomerse dagen makkelijker te bereiken zijn. Een van de maatregelen is het inzetten van de zogenaamde strandbus. Met het mooie weer van de laatste dagen maken steeds meer mensen tot tevredenheid gebruik van de strandbus. Op zomerse dagen vertrekken er vanaf het NS-station vier bussen naar de stranden van Zandvoort-Zuid en vier bussen naar Bloemendaal aan Zee. Deze bussen sluiten aan op alle reguliere aankomende treinen. Van maandag tot en met donderdag rijden de bussen tot 20.00 uur, van vrijdag tot en met zondag tot 23.00 uur. Passagiers betalen een euro en kinderen kleiner dan één meter mogen gratis reizen. Bij minder zomers weer (temperatuur minder dan 20 graden Celsius en/of regen) wordt de dienstregeling aangepast.

Een andere maatregel om de kust beter bereikbaar en dus aantrekkelijker te maken is de realisatie van bewaakte fietsenstallingen. Verder moeten verkeersregelaars aan de Kop van de Zeeweg en op diverse plekken in Zandvoort er deze zomer bovendien voor zorgen dat automobilisten makkelijker een parkeerplek kunnen bemachtigen. Hierdoor hoeven automobilisten minder te zoeken en kan de doorstroming worden bevorderd.

Deze maatregelen zijn bedoeld als opmaat tot nog meer maatregelen om de bereikbaarheid van de kustregio te verbeteren. Marieke Ottevanger 4 augustus 2004