Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede-politie pakt zes jongeren op na vechtpartij Museumplein
Publicatiedatum: 06-08-2004

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes jongeren opgepakt na een vechtpartij op het Museumplein in Ede. Een passant waarschuwde de politie na het voorval, twee betrokkenen zouden flinke verwondingen hebben opgelopen. Agenten troffen kort na de melding de zes jongeren aan. Twee van hen, een 23-jarige Bennekommer en een 22-jarige man uit Heerenveen, hadden zoveel verwondingen opgelopen dat ze zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. De overige betrokkenen, een 18-jarige man uit Bennekom en een 19-jarige plaatsgenoot, een 20-jarige vrouw uit Hoenderlo en een leeftijdsgenoot uit Ede, werden naast de beide slachtoffers aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De politie besloot hiertoe aangezien de verklaringen van de jongeren uiteen liepen en alle betrokkenen aangifte wilden doen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - reeks autokraken in woonwijk

Publicatiedatum: 06-08-2004

In een woonwijk in Nijkerk heeft zich een reeks aan autokraken voorgedaan. Zeker vijftien gedupeerden hebben zich donderdag bij de politie gemeld voor aangifte. De auto's, waarin ingebroken was, stonden geparkeerd op ondermeer het Kompas, Sloep, Gaffel, Jol, Kombuis en Kajuit. In sommige straten bleek in meerdere auto's te zijn ingebroken. De inbraken zijn vermoedelijk gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag. De buit bestond voor het merendeel uit autoradio's en CD's. In enkele gevallen bleken auto's wel te zijn opengebroken maar hadden de daders kennelijk niets van hun gading weten te vinden. Bij het door de politie ingestelde onderzoek wordt een beroep gedaan op getuigen, die mogelijk iets van de inbraken hebben gezien of gehoord. Zij kunnen terecht met informatie op 0900-8844 of in het politiebureau aan de Havenstraat in Nijkerk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - rijbewijzen ingevorderd bij routinecontroles
Publicatiedatum: 06-08-2004

De politie in het district West-Veluwe Vallei heeft donderdag in Wageningen en Ede van twee drankrijders de rijbewijzen ingevorderd. Beide bestuurders waren bij routinecontroles tegen de lamp gelopen en bleken een te hoog alcoholpromillage te hebben. Op de Hollandseweg in Wageningen werd rond vijf uur een 50-jarige Wageninger gecontroleerd. De man bleek met een promillage van driemaal zoveel als is toegestaan achter het stuur te zitten. In de nacht van donderdag op vrijdag viel op de Julianalaan in Ede een 30-jarige man uit die plaats door de mand. De Edenaar trok de aandacht van de agenten omdat hij met meer dan normale snelheid in een bestelbus reed. Een controle deed het vermoeden van drankgebruik rijzen, wat later bevestigd werd bij de ademanalyse. De Edenaar bleek een alcoholpromillage te hebben van drie keer het wettelijke maximum en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wekerom - snelheidscontrole Edeseweg

Publicatiedatum: 06-08-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Edeseweg in Wekerom. Tussen 08.00 en 13.45 uur werden ruim 1400 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 87 te hard.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606