Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - Duivenaar (17) aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 06-08-2004

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zeventienjarige Duivenaar in zijn ouderlijke woning aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De jongen zou bij een ruzie in huis zijn vader hebben geschopt en vernielingen hebben aangericht. Gewaarschuwde agenten hielden de jongen even later in de woning aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Halt voor jeugdige dieven na bestelen badgasten
Publicatiedatum: 06-08-2004

Twee jeugdige Arnhemmers van veertien en zestien jaar hebben donderdag tegenover de politie bekend enkele badgasten te hebben bestolen aan de Rijkerswoerdse plassen in Elst. Het duo hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Afgelopen woensdag zagen getuigen dat het trio spullen gepikt had van enkele badgasten die aan het zwemmen waren. Nadat de gedupeerden de diefstal ontdekten werd de politie gewaarschuwd, die kort daarna twee verdachten van vijftien en zestien jaar in de kraag kon vatten. De veertienjarige Arnhemmer meldde zich later bij het politiebureau. Bij hun verhoor bekenden de veertien- en zestienjarige de diefstallen. De vijftienjarige bleek niets strafbaars te hebben gedaan. De Arnhemmers zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De buit was al eerder aan de gedupeerden teruggegeven. De politie waarschuwt overigens alert te zijn op diefstallen onder badgasten. Men doet er goed aan waardevolle goederen niet zonder toezicht achter te laten of, beter nog: laat ze thuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 06-08-2004

In de gemeente Overbetuwe heeft het verkeershandhavingsteam van de politie donderdag op verschillende plaatsen gedurende de avonduren verkeerscontroles gehouden. Er werd aandacht besteed aan de speerpunten van verkeersveiligheid zoals snelheid, alcohol en gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en helm. De plaatsen Zetten, Randwijk en Elst werden aangedaan. Hieronder een overzicht:
- Zetten, Wageningsestraat, controle tussen 18.30 en 20.00 uur. Onder 75 passanten werden vijf snelheidsovertreders gesnapt. Vier bestuurders gingen op de bon omdat ze geen autogordels droegen. Van de twaalf gecontroleerde bromfietsers werd in twee gevallen proces-verbaal opgemaakt omdat er sprake was van een opgevoerde brommer, voor de helmplicht werden geen overtreders aangetroffen.
- Zetten, Kerkstraat, snelheidscontrole tussen 19.45 en 21.40 uur. Van de 50 passanten reden er acht harder dan de voorgeschreven 50 km/u.
- Randwijk, Knoppersweg, controle tussen 20.00 en 22.00 uur. Van 80 bestuurders werd de snelheid gemeten, maar er werden geen limieten overschreden. Ook werd van zeven bestuurders een blaastest afgenomen, maar drankrijders werden evenmin aangetroffen. Onder 25 gecontroleerde bestuurders bleken er zeven geen gordel te dragen. Zij gingen op de bon.

- Elst, Kerkeakkers en Rijksweg Noord, controles tussen respectievelijk 22.30 en 23.45 uur en 23.45 en 01.00 uur. Op beide plaatsen werden samen in totaal ruim 200 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Dat leverde één drankrijder op met een promillage van
1,05. Dat is tweemaal zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden