Binnensticht, 09.20 uur

Utrecht 06-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Experimenteel schaap gestolen en geslacht

ZEIST Op donderdag 5 augustus werden de resten van een schaap aangetroffen. Het dier bleek te zijn gestolen en maakte deel uit van een experimenteel onderzoek.

Rond 09.20 uur werden op de Laan van Vollenhove resten van een geslacht schaap aangetroffen. Het ging om de huid, ingewanden en een losse kop. Uit onderzoek kwam vast te staan dat het om een schaap ging dat uit een afgeschermde weide in de Uithof was gestolen tussen dinsdag 3 augustus en donderdag 5 augustus. Het schaap maakte deel uit van een kudde van 12 schapen en met hen werd een experimenteel onderzoek gedaan door de Faculteit Diergeneeskunde.

Het vermoeden bestaat dat het schaap is geslacht voor menselijke consumptie. Daar het dier deel uitmaakt van een experimenteel onderzoek, kan consumptie van het vlees gevaar opleveren voor de volksgezondheid. De gevaarzetting van consumptie van het vlees is moeilijk in te schatten. De restanten van het schaap zijn teruggebracht naar de Faculteit.

Degene(n) die het schaap hebben gestolen of mensen die van het betreffende vlees hebben gegeten, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Onder invloed

ZEIST In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 augustus werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.10 uur zagen politiemensen een automobilist over de Slotlaan rijden. Omdat de bestuurder niet handenvrij aan het telefoneren was, kreeg hij een stopteken. Bij het uitschrijven van de bekeuring zag een politieman dat de bestuurder, een 23-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, een blikje bier naast zich had staan. De bestuurder gaf toe gedronken te hebben en uit de blaastest bleek dat hij beduidend te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 690 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobrand

ZEIST Op donderdag 5 augustus is een auto uitgebrand.

Rond 22.50 uur hoorde twee getuigen enkele ploffen op de De La Reylaan. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij dat een auto in de brand stond. De brandweer en politie werden gewaarschuwd en de brandweer had de brand snel onder controle. Daar de auto vlak naast een pand stond en vanaf buiten niet was te zien of de brand mogelijk naar binnen was geslagen, werd een deur uit het pand gezaagd. Uit onderzoek bleek dat er geen brand in het pand was.

Door de Technische Recherche wordt een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld. Getuigen die vlak voor of tijdens de brand iets verdachte hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

ZEIST Op donderdag 5 augustus zijn een vader en zijn dochtertje door een auto aangereden.

Rond 17.20 uur reed een 36-jarige automobiliste uit Zeist over de Slotlaan, komende uit de richting van Het Rond en gaande in de richting van de Boulevard. Zij verleende voorrang aan een man die op de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Middellaan de weg overstak. Ongeveer anderhalf meter achter die man liep een 45-jarige man uit Zeist met op zijn arm zijn 17 maanden oude dochtertje. De automobiliste zag hen kennelijk over het hoofd en de vader werd aangereden, waarbij hij en zijn dochtertje ten val kwamen.

De vader liep schaafwonden aan een arm en been op. Het dochtertje is voor onderzoek met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Zeist gebracht.