AutoRai

6-8-2004

Regionale Ambulance Voorziening (RAV) kiest voor Space Star

Steeds meer overheidsdiensten kiezen voor Mitsubishi. Regionale Ambulance Voorziening Zorg op Weg (RAV) regio Zuidoost Brabant is voornemens de komende jaren twaalf Space Stars in te zetten. De eerste vier werden kortgeleden in gebruik genomen.

Mari Swinkels, manager van de Regionale Ambulance Voorziening, is blij met de komst van de Mitsubishis. De voertuigen zijn bestemd voor de officieren en commandanten van de geneeskundige dienst. Dankzij de snelheid van de autos kunnen de functionarissen bij calamiteiten snel ter plaatse zijn. Voorheen hadden we nog meerdere automerken rijden, maar we wilden toe naar uniformiteit; één type auto. Een uitgebreide zoektocht we hebben alle voors en tegens van diverse merken en modellen uitgezocht leidde ons naar de Mitsubishi Space Star. Zowel wat betreft prestaties als kosten springt die er positief uit.

Een groot compliment voor het merk, zo noemt algemeen directeur Martin van Vugt van Mitsubishi Motor Sales Nederland de inzet van de Space Stars bij de RAV. Overheden zijn terecht zeer kritisch bij de aanschaf van voertuigen. Je moet als merk alle zaakjes goed op orde hebben om in aanmerking te komen. De inzet van de twaalf Mitsubishis bewijst dat we met onze producten, en de organisatie erachter, goed bezig zijn.

Gereedschap
Deze autos zijn ons gereedschap, vervolgt Swinkels. Ze moeten dus zeer bedrijfszeker zijn. Ons gebruikspatroon is intensief en de techniek krijgt het af en toe zwaar te verduren. Autos die wij kopen moeten daar tegen bestand zijn. Gezien het onberispelijke imago van Mitsubishi verwachten wij hier geen problemen mee.

Marcel Winters eigenaar van het gelijknamige Mitsubishi-dealerbedrijf in Valkenswaard, dat voor het onderhoud van de autos zorgt voegt daaraan toe: Ook de ROB-kosten (Reparatie, Onderhoud & Banden-kosten) van onze producten pakken gunstig uit. In onderhandelingen is dat naast kwaliteit en service natuurlijk een belangrijk punt. Als je ziet dat de ambulancedienst voor mijn merk kiest, dan zegt dat wel iets. Het is een signaal naar de markt dat het met Mitsubishi wel goed zit.

Samenwerking
De RAV heeft de autos bedrijfsklaar afgeleverd gekregen. Dit gebeurde dankzij de inzet van Mitsubishi Motor Sales Nederland, Autobedrijf en een aantal toeleveranciers. Marelko Benelux in Maarheeze zorgde voor de technische aanpassingen van de autos. Zo werden o.a. navigatiesystemen en mobilofoons gemonteerd en uiteraard kregen de speciale Space Stars de bekende zwaailichten om in noodgevallen snel en veilig op de plaats van bestemming te komen. Ook de opvallende bestickering werd verzorgd door Marelko.

Autoschade Bekkers uit Eindhoven spoot de autos in de voor ambulances kenmerkende gele kleur. Dit bedrijf zal bij eventuele schades zorgen voor een snel en vakkundig herstel.

Andere overheden
De RAV staat niet alleen in haar keuze voor Mitsubishi. Al eerder kozen diverse politiediensten en de Koninklijke Landmacht voor modellen van dit merk.