Politie Groningen

persberichten vrijdag 6 augustus 2004

provincie Groningen 06-08-2004 -

Groningen: aanhouding voor belediging
De politie hield vrijdagochtend een 33-jarige man uit Groningen aan in de hoekstraat voor belediging. Na een melding van een vechtpartij kwam de politie ter plaatse. Van een vechtpartij was geen sprake meer. Bij het onderzoek wat er gaande was geweest begon de 33-jarige man de agenten meerdere malen te beledigen. Hij werd aangehouden waarbij hij zich sterk verzette. Op het bureau kreeg hij een proces-verbaal.

Groningen: vijf autos opengebroken
Na het afgaan van een autoalarm constateerde een bewoner van Zonland dat zijn geparkeerde auto donderdagnacht was opengebroken. De politie zag dat van nog vier autos het bestuurdersportier was verbogen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Groningen: politiehond speurt inbreker op
Na een inbraakalarm in een school aan de Heinsiusstraat donderdagnacht bleek een deurruit te zijn geforceerd. Op het dak van de school werd een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats gezien die wegvluchtte. De omgeving werd afgezet en met een politiehond werd de man getraceerd in een nabijgelegen tuin. Hij werd aangehouden en vastgezet voor nader onderzoek.

Groningen: man (43) gooit steen in automatiek
Een 43-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht aangehouden voor het gooien van een steen naar een automatiek op de grote markt. Op aanwijzen van medewerkers van de snackbar kon de man in de poelstraat worden aangehouden. Bij zijn fouillering bleek de man een keukenmes bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor nader verhoor en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
In de Opaalstraat werd donderdagnacht een 24-jarige automobiliste uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zij blies een promillage van 1.2. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: spiegels van autos getrapt
In de Gratemastraat en in de van Hamelenstraat zijn donderdagnacht van zes geparkeerde auto spiegels afgetrapt. Een getuige waarschuwde de politie nadat hij twee jongens op de fiets de vernielingen had zien plegen. In de Gratemastraat werden vier autospiegels vernield en in de van Hamelenstraat twee. Een zoektocht naar de twee blanke jongens in de leeftijd van 17/18 jaar waarvan er een een witte blouse en de ander een roze shirt droeg bleef vooreerst zonder resultaat.

Groningen: dikke buik verraad buit
Een 36-jarige man uit Eelde werd donderdagavond op de Zuiderkuipen gecontroleerd door agenten omdat hij een dikkere buik als normaal had. Het bleek dat de man twee gestolen spijkerbroeken onder zijn shirt had verstopt. Verder reed hij op een gestolen fiets en kon hij worden aangehouden omdat hij zich niet aan voorwaarden had gehouden gesteld aan een voorlopige vrijlating. Hij is vastgezet en wordt nader gehoord.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Roderwolderdijk (50 km) werd donderdagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 363 voertuigen het meetpunt passeerden. 87 reden te snel en de hoogst genoteerde snelheid was 82 km per uur. Op de Laan 1940-1945 werd donderdagochtend de snelheid van 2040 voertuigen opgemeten. 234 reden er sneller dan de limiet van 70 km per uur.

Lettelbert: zwemongeluk
Een 26-jarige man afkomstig uit het AZC in Tolbert raakte donderdagmiddag in de Lettelberterplas onder water en werd na een langdurige reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen was de man aan het zwemmen met enkele medebewoners van het AZC in de recreatieplas. Omstanders hadden de man nog gewaarschuwd voor de diepte van de plas maar op enig moment was de man onder water verdwenen. Een vriend van de man dook samen met een omstander de drenkeling na en wisten hem op het droge te krijgen. Twee vrouwen begonnen direct met reanimatie en de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Personeel van de traumahelikopter namen de reanimatie over en na enige tijd werd de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: ongeval met letsel
Op de Nautilusweg verleende een 34-jarige automobilist uit De Wilp donderdag ochtend geen voorrang aan een 82-jarige automobiliste uit Stadskanaal. De Stadskanaalster botste hierdoor met haar auto tegen de auto van de man uit De Wilp. De vrouw en haar 82-jarige echtgenoot liepen door de aanrijding lichte verwondingen op. Zij werden naar een ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Beide voertuigen moesten worden weggesleept. De politie maakt een proces verbaal op.

Winschoten: vrouw onwel op scooter
Een 24-jarige inwoonster van Winschoten raakte donderdagmiddag op de Zaanstraat onwel. De vrouw daardoor met haar scooter tegen een geparkeerd staande camper op. Met vermoedelijk een gebroken rechterbeen moest de vrouw naar een ziekenhuis in Winschoten worden gebracht. De 13-jarige passagier van de vrouw liep geen lestel op. De scooter raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een proces verbaal op.

Eemshaven: dieven betrapt
Donderdagochtend werden op een terrein van een metaalbedrijf aan de Eemshaven twee dieven betrapt. De beide mannen, 46 en 49 jaar oud uit Groningen, werden door een personeelslid betrapt toen zij zich verdacht ophielden. De mannen vertrokken daarop met een auto met aanhangwagen van het terrein. Bij controle bleek een slot van het hekwerk te zijn vernield. Gewaarschuwde agenten troffen de auto van de verdachten op de Hoofdstraat in Uithuizen aan. In het voertuig van de verdachten trof de politie een autoradio, telefoonladers en chroomstaal aan, dat van diefstal afkomstig bleek. De verdachten werden voor het onderzoek ingesloten.

Groningen: veel snelheid overtredingen
De politie heeft donderdag op verschillende wegen in de provincie snelheid controles gehouden. In totaal werden er ruim 4000 voertuigen gecontroleerd. Ruim 500 bestuurders krijgen een acceptgiro thuis gestuurd in verband met een overtredingen van de snelheid. De wegen die gecontroleerd werden liggen in Delfzijl, Zuidbroek, Zuidhorn, Aduard, Winsum,Farmsum, Appingedam, Scharmer, Holwierde, Wildervank, Alteveer,Winschoten.

Op de A7 bij Zuidbroek werd een 54-jarige automobilist uit Bunde aangehouden. De auto van de man lekte olie op de rijbaan. Bij controle bleek voor de auto geen APK keuring te zijn afgegeven. Bovendien was het voertuig niet verzekerd. In overleg met de bestuurder werd zijn auto naar de sloop gebracht gezien de technische staat waarin het verkeerde. Wel kreeg hij enkele boetes opgelegd.

In Nieuwolda kreeg een 22-jarige vrouw uit Goar Dld. Een boete van 245 euro. De vrouw reed met een snelheid van 124 km waar ze 80 km mocht rijden. In overleg met de officier van justitie werd de boete vastgesteld. Een 34-jarige Groninger werd op de A7 bij Scheemda betrapt op het harde rijden. De man reed met meer dan 50 km te hard over de autoweg. Hij moest zijn rijbewijs aan de agenten afgeven en kreeg bovendien een boete omdat zijn APK keuring was verlopen.