Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht 06-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Te snel met radardetector

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag om 12.30 uur surveilleerde een agent met de onopvallende videoauto op de Rijksweg A2, toen hij werd ingehaald door een snelle automobilist. Tegelijkertijd kreeg de agent het signaal door van een aanwezige radardetector. De automobilist, een 26-jarige man uit Hedel, reed 168 km/uur bij een limiet van 100 km/uur. De man werd staandegehouden en zijn rijbewijs direct ingevorderd. Ook trof de agent de radardetector aan, die in beslag is genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

LOPIKERKAPEL Bij een alcoholcontrole op de Lekdijk Oost op donderdagavond om 19.25 uur bleek een 44-jarige automobilist uit Nieuwerbrug Aan De Rijn teveel te hebben gedronken. Hij blies 245 ug/l, terwijl 220 ugl/l maximaal is toegestaan.

Geweld met letsel

IJSSELSTEIN Donderdagavond om 22.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het Kameraplein. Ter plaatse stond een groep mensen op straat, maar de vechtpartij was al gestaakt. Een 22-jarige man uit Elburg liep een met bebloed gezicht op de agenten af. Hij verklaarde dat hij in elkaar geslagen was onder andere met een onbekend voorwerp. De man is in het Antioniusziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.
Om 23.05 uur zijn op basis van getuigenverklaringen twee verdachten aangehouden. De verdachten, een 20-jarige man uit Utrecht en een 61-jarige man uit IJsselstein zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De man heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.