Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht 06-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

MAARN / RHENEN In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 augustus werden drie automobilisten aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken.

Rond 01.15 uur werd op het Poortse Bos in Maarn een 40-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rond 01.35 uur werd een 35-jarige automobilist uit Wageningen op de Grebbeweg in Rhenen gecontroleerd. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 505 ug/l.

Op De Stikke Hucht in Rhenen werd rond 03.25 uur een 46-jarige automobilist uit Lienden aan een blaastest onderworpen. Hij blies een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel aan Bacchus had geofferd. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 525 ug/l.

Tegen de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen rijverboden van respectievelijk 2, 5 en 5 uur.

Onder invloed uit de bocht

VEENENDAAL Op donderdag 5 augustus werd een automobilist aangehouden na een ongeval.

Rond 23.25 uur reed een 23-jarige automobilist uit Veenendaal over de Weverij. Vermoedelijk door een te hoge snelheid in combinatie met alcoholgebruik vloog hij uit de bocht. De auto belandde in de berm, reed een boom omver en strandde tegen een lantaarnpaal.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de bestuurder naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 425 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op donderdag 5 augustus een verkeerscontrole gehouden. Twintig bestuurders werden bekeurd omdat zij hun gordel niet omhadden of hun papieren niet konden tonen.