Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 6 augustus 2004

* OVERVALLEN BANKEN IN OPSPORING VERZOCHT

(zie ook persberichten 2 juli 2004 middageditie en 10 juli 2004 ochtendeditie)
ROTTERDAM - In het programma 'Opsporing Verzocht' van maandag 9 augustus as. wordt aandacht besteed aan twee overvallen die respectievelijk op 2 juli en 9 februari jl. plaatsvonden op bankkantoren in de Bergse Dorpsstraat en aan het Dilleburgplein. Op vrijdagmorgen 2 juli kort voor elf uur werd door een gewapende man een overval gepleegd op een bankkantoor in de Bergse Dorpsstraat. De overvaller bedreigde met een vuurwapen een medewerkster en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag dat door de verdachte in een zwarte boodschappentas werd gestopt, liep de man rustig de bank uit en ging lopend de Straatweg op. Op maandagmiddag 9 februari omstreeks drie uur werd een bank aan het Dillenburgplein overvallen. Een nog onbekende man, ongeveer
1.80 meter lang, gekleed in een kakikleurig jas met een geel/beige pet, kwam het pand binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Met een geldbedrag ging de overvaller er in de richting van de Meckelenburgstraat vandoor, waarna hij vermoedelijk in een witte auto wegreed.
De politie is op zoek naar getuigen van deze overvallen dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek, via het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


* VRACHTWAGENCHAUFFEUR VERONGELUKT
ROTTERDAM - Donderdagavond rond acht uur kwam een vrachtwagenchauffeur op de N15, vlak voor de Bm. Thomassentunnel, om het leven toen hij met zijn vrachtwagen over de kop sloeg. De bestuurder, een 53 -jarige inwoner uit Hallum (Fr.) raakte met zijn voertuig de vangrail aan de rechterzijde, schoot door naar de linkerkant en kwam in tegengestelde richting tot stilstand. De vrachtwagen die geladen was met drums gevuld met Isoforndiisocyanaat (een brandbare stof), blokkeerde de gehele rijbaan. Nadat de brandweer het slachtoffer uit de cabine had bevrijd werden de drums in speciale calamiteiten- bakken geplaatst en afgevoerd. Door de Technische Ongevallen Dienst wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval. De N15 bleef de gehele nacht gestremd.


* WONING VERNIELD NA EXPLOSIE
SOMMELSDIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag vond rond twee uur een explosie plaats in een woning aan de J. Banestraat. Als gevolg van de explosie stortte de gehele woning in. Er vielen geen slachtoffers, de bewoners waren op het moment van de explosie met vakantie.
Vijfentwintig omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd Zij werden opgevangen in het recreatiecentrum De Staver of door familieleden. Naar de oorzaak van de ontploffing wordt een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
De politie van het district Oost stelde donderdagmorgen een onderzoek in in een woning aan de Exercitiestraat in verband met een inbraakmelding.
Toen de deur van het kelderpand werd geopend kwam er een hete en vochtige lucht naar buiten. Naar binnengaan was in eerste instantie niet mogelijk. Het bleek dat er 330 hennepplanten stonden. Er was geen afzuiging in de volledig afgedichte ruimte. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld. De politie van het district kreeg donderdag informatie dat er zich in een pand aan de Kraaierstraat een hennepkwekerij zou bevinden. Rond kwart voor tien 's avonds is er een onderzoek ingesteld en trof men in de woning twee ruimtes met hennepplanten aan. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Tegen een 52-jarige Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt.


* MAN NEERGESTOKEN DOOR BUURMAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagavond rond tien voor elf vond er een steekpartij plaats aan de Schermerhoek waarbij een 59-jarige Capellenaar zwaar gewond raakte.
Het slachtoffer had eerder op de avond onenigheid met zijn buurman, een 30-jarige Capellenaar, over geluidsoverlast. In de loop van de avond escaleerde dit en werd het slachtoffer door zijn 30-jarige buurman in zijn buik gestoken. Het slachtoffer is in ernstige toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij werd geopereerd. Naar de verdachte, die er na zijn daad vandoor ging, wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN GEWOND NA KLAPPEN
Een 24-jarige man uit Krimpen aan den IJssel werd donderdagavond rond halfzes op de Binnenrotte mishandeld door twee mannen. Het slachtoffer zat op een bankje en werd vervolgens aangesproken en beschuldigd door de mannen dat hij van hen een pakje shag zou hebben afgepakt. Nadat het slachtoffer dit ontkende kreeg hij diverse klappen en schoppen. Na onderzoek konden twee mannen, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats in de leeftijd van 43 en 26 jaar worden aangehouden. Het slachtoffer werd met een grote snee boven zijn rechteroog voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.