Travel Unie International Nederland N.V.

WALTER VAN DE GRIENDT BENOEMD TOT CDO VAN TUI NEDERLAND PER 9 AUGUSTUS 2004

Rijswijk, donderdag 5 augustus 2004 - De Raad van Commissarissen van TUI Nederland N.V. maakt bekend dat de heer Walter van de Griendt is benoemd tot Chief Distribution Officer van TUI Nederland, een nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur van marktleider TUI Nederland.

De heer Walter van de Griendt (1957) heeft sinds 1 april 2003 als directeur van de Retailgroep gewerkt aan de verdere commerciële uitbouw en verdieping van de activiteiten van de retailketen van TUI Nederland. Tot de Retailgroep behoren onder meer de 217 World of TUI Reisbureaus, alsmede internetactiviteiten als Lastminute.nl. Na de afronding van de Hogere Hotelschool Den Haag was Walter van de Griendt enkele jaren werkzaam in de hotelbranche. Daarna maakte hij de overstap naar de retail en was ruim 15 jaar werkzaam in commerciële functies. Van 1989 tot 1997 was hij Divisiedirecteur Food & Beverage en van 1997 tot 1999 bekleedde hij de functie van Directeur van De Bijenkorf in Amsterdam. Vanaf 1999 was Van de Griendt Director of Merchandise Hardware & Food van De Bijenkorf Centrale in Amsterdam.

In reactie op deze benoeming laat de voorzitter van de Raad van Commissarissen van TUI Nederland, Eric Debry, weten: "De benoeming van Walter van de Griendt tot Chief Distribution Officier van TUI Nederland - in navolging van de eerdere overige benoemingen binnen de Raad van Bestuur van TUI Nederland - is een zeer belangrijke stap in de voortgaande verdere ontwikkeling van onze activiteiten in Nederland. Met deze nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur wordt vorm en inhoud gegeven naar aanleiding van de structureel veranderende marktverhoudingen. Distributie van reizen en vakanties krijgt daarmee de plaats die haar toekomt. Wij wensen Walter van de Griendt alle succes met zijn nieuwe, uitdagende verantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur van TUI Nederland."

Voltallige Raad van Bestuur TUI Nederland
De Raad van Bestuur van marktleider TUI Nederland N.V. bestaat uit Chief Executive Officer, Steven van der Heijden; Chief Financial Officer, Reinhard Will; Chief Operating Officer, Gerrit Slot; en Chief Distribution Officer, Walter van de Griendt.