Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 06-08-2004

Bestuurders onder invloed
EMMEN Een 39-jarige inwoner van Emmen is gisteravond betrapt bij het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Rondweg toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 665 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding.

HOOGEVEEN Vannacht werd op de Edisonstraat een 32-jarige inwoner van Altenbergen(Duitsland) in zijn auto gecontroleerd. De man bleek onder invloed te verkeren, nml. 435 ug/l. Hij mocht lopend met een dagvaarding het bureau verlaten.

Gestolen auto weer boven water
MEPPEL Troffen enkele zwemmende jongeren in het water nabij de Kleine Kaapbrug een auto aan. Nadat de auto boven water was getakeld bleek het te gaan om een gestolen auto. Deze bleek tussen 22 en 23 februari ontvreemd te zijn op een parkeerplaats aan de Jan van Goyenstraat. De 62-jarige eigenaar werd ingelicht. Onderzoek volgt.

Deens echtpaar beroofd
ZUIDWOLDE Een Deens echtpaar is afgelopen nacht beroofd op een parkeerplaats van het tankstation Lageveen aan de A28. Het echtpaar dat in hun caravan lag te slapen werd gewekt door gestommel in hun caravan. Tegelijkertijd zag men twee schimmen de caravan verlaten. Na onderzoek bleek dat de broek en een vest van de 53-jarige Deen waren ontvreemd. Tevens werd een tas van zijn echtgenote meegenomen. De daders zijn door het openen van een raam naar binnen geklommen.

Winkeldieven door politie aangehouden
EMMEN Gistermiddag zijn twee mannen als verdachten van winkeldiefstal in Aalden aangehouden. Oplettende getuigen zagen dat de mannen, een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 21-jarige man uit Aalden, diverse goederen meerdere keren in hun aan de Hoofdstraat geparkeerde auto ledigden. De auto werd door de politie in Aalden aangetroffen waarna een onderzoek werd ingesteld. Hierbij werd geconstateerd dat de heren bij meerdere bedrijven in Emmen de diefstallen hadden gepleegd. De buit bestond uit (bad)textiel, teenslippers, fotorolletjes en parfumerieartikelen. Tevens waren de mannen in het bezit van zgn. geprepareerde tassen. Beide verdachten zijn ingesloten en onderzoek volgt.

Diefstal met geweld
MEPPEL Gisteravond werd op de Emmastraat een 15-jarige jongeman uit Staphorst overvallen. De jongeman werd door twee onbekende jongens tegengehouden en door 1 van hen bij de keel gepakt. Hierna dwong de ander hem om zijn geld af te geven. De jongen werd hierna aan zijn kleding onderzocht en de daders namen geld en een mobiele telefoon mee. De verdachten renden vervolgens in de richting van het Oosteinde.

Zinloos geweld
ASSEN Een 38-jarige vlaaienbezorger werd vannacht tijdens het lossen bij een bedrijf aan het Forum zonder enige reden in het gezicht geslagen. De man die bezig was met uitladen zag twee mannen op de fiets aankomen die iets tegen hem riepen. Nadat de man hen had gegroet stapte 1 van hen van de fiets en sloeg de man zonder aanleiding in zijn gezicht. Terwijl de vlaaienbezorger de politie belde smeet de man een vlaai op de grond. Letsel: een pijnlijke neus en een tand door de lip. De man deed aangifte. De dader reed op een mountainbike, was tussen de 25 en 30 jaar en droeg een witte pet met opdruk en een bruin vest.

Verdachte mishandeling aangehouden
EMMEN Een 48-jarige snackbareigenaar aan de Haagjesweg is gisteravond mishandeld door een 52-jarige Emmenaar. De eigenaar sprak de verdachte aan die achter zijn zaak steeds op een snorfiets rond reed. De verdachte nam direct een agressieve houding aan en sloeg de eigenaar met een (brom)fietslot tweemaal op het hoofd. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen in verband met een bloedende hoofdwond. Na onderzoek door de politie werd de verdachte thuis aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden door de politie voor zware mishandeling ASSEN Een 26-jarige man uit Beilen is gisteravond aangehouden terzake zware mishandeling/poging tot doodslag. De man die bij een 15-jarige kennis aan de Violenstraat op bezoek was geweest kreeg daarmee ruzie. Hierbij zou volgens het 15-jarige slachtoffer, de verdachte een bierfles naar zijn keel hebben gegooid waarna deze zwaar gewond raakte. Hij werd overgebracht naar het WZA. En is daar behandeld en opgenomen. Onderzoek volgt.

Campinggast gewond tijdens koffiezetten
SCHOONOORD Een 63-jarige man uit Wormerveer raakte gisteravond gewond tijdens het zetten van een kop koffie. De man die met zijn echtgenote verbleef op een camping aan Slenerweg sloot gisteravond een gasfles aan met het doel water te verwarmen om koffie te zetten. Toen de man het vuur erbij hield ontstond er brand in de camper + voortent. De camper + tent brandden volledig uit. De man is met brandwonden overgebracht naar het AZG. Vermoedelijk was er een gaslek tussen fles en brander.

Man met harddrugs door politie aangehouden
EMMEN Een 26-jarige man uit Rotterdam is gisteravond aan de Alerderbrink aangehouden. Tijdens een controle bleek dat deze op de Alerderbrink fietsende man in het bezit was van 3 bolletjes harddrugs. Hij vertelde dit voor eigen gebruik te hebben. Hij kreeg een dagvaarding.

Man voor belediging politie aangehouden
MEPPEL Voor het opsteken van zijn middelvinger werd vannacht een 28-jarige man uit Zwartsluis aangehouden. De man zat in een taxi die over de Kleine Oever reed. Deze werd een stopteken gegeven waarna de verdachte over kon stappen in een andere taxi. Hij werd bekeurd.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707

info@politie-drenthe.nl