Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht 06-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gewapende overvallen; oproep getuigen

MAARSSEN Donderdagavond om 19.20 uur kreeg de politie de melding van een gewapende overval op een tankstation aan de Planetenbaan.

Twee mannen dwongen een medewerkster van het tankstation onder bedreiging van een vuurwapen om een onbekend geldbedrag af te staan. De verdachten zijn te voet gevlucht in de richting van het Antilopespoor.

Deze overval is de derde in korte tijd en vertoont gelijkenissen met de andere twee in Huizen (politieregio Gooi & Vechtstreek) en Breukelen (dinsdag 3 augustus, zie persbericht 4 augustus)). Eén van de verdachten had een opvallend uiterlijk:


- Tatoeage van een spinnenweb in de nek (links) en tatoeage op de linkerelleboog.


- Donker baseballpetje met figuur erop


- Buit meegenomen in oranje plastic tas

De tweede verdachte bij de overval in Maarssen had een corpulent figuur, was kalend met achterovergekamd haar en had een grote neus.

Vrijdagavond 6 augustus zijn in de nieuwsuitzending van RTV Utrecht camerabeelden te zien. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900 8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Snorfiets met gebreken

TIENHOVEN Donderdagmiddag omstreeks 13.15 uur zagen surveillerende agenten op de Maarsseveensevaart een snorfietser rijden. Op de Oudedijk hielden zij de 17-jarige jongen uit Westbroek staande en controleerden zij de snorfiets. De snorfiets miste de achterrem, had geen oranjeplaat en een onleesbaar verzekeringsplaatje. Tegen de jongen is voor al deze feiten proces-verbaal opgemaakt. De snorfiets is in beslag genomen.

Onder invloed

MONTFOORT - Donderdagavond om 21.15 uur hield de politie een alcoholcontrole op de Heeswijk. Een 38-jarige automobilist uit Montfoort liep tegen de lamp; hij werd aangehouden voor het misdrijf rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal is opgemaakt.