Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 06-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Ruzie

AMERSFOORT Op donderdag 5 augustus raakte een vrouw bij een ruzie gewond.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het Operaplein. Ter plaatse troffen politiemensen een 32-jarige vrouw uit Amersfoort aan. Zij had een bult op haar achterhoofd en verklaarde dat er een ruzie was geweest in een horecagelegenheid aan het Operaplein. Zij had zich daarmee bemoeid, had daarbij woorden gehad met een man en was vervolgens de zaak uitgegaan.

Op het plein had zij weer woorden gekregen met dezelfde man en de woordenwisseling liep uit op een handgemeen, waarbij de man de vrouw tegen haar hoofd had geschopt. De verdachte was er daarna vandoor gegaan.

Het slachtoffer is voor onderzoek naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Man mishandeld

AMERSFOORT Op donderdag 5 augustus werd een man door een groepje mannen mishandeld, waarbij hij ook werd gestoken.

Rond 20.10 uur zagen getuigen dat op de Van Randwijcklaan, ter hoogte van het Neptunusplein een 29-jarige man uit Leusden door een groepje van vijf mannen werd belaagd. Daarbij werd het slachtoffer geschopt, geslagen en met een steekwapen gestoken. Getuigen belden de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de verdachten te zijn verdwenen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. Hij verklaarde dat één van zijn belagers een bekende van hem was en dat hij een conflict met hem had gehad. De politie stelt een nader onderzoek naar de verdachten in.