Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 augustus 2004

Autokraker aangehouden

Getuigen betrappen autokraker en houden hem aan

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 08.10 uur ziet de 25-jarige Enschedese eigenaar en een getuige dat er een onbekende man in de auto zit met de autoradio in zijn handen. Beide getuigen aarzelen geen moment en houden deze man aan en waarschuwen de politie. Van de auto blijkt het slot geforceerd en ook het dashboardkastje is opengebroken. De politie houdt de verdachte, een 26-jarige Enschedeër aan. Na verhoor kon hij met een dagvaarding het bureau verlaten. (04-096723)

Aanhouding na bedreiging

Man aangehouden nadat hij zijn ex bedreigd had

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 16.50 uur werd bij de politie een bedreiging gemeld aan Het Bijvank. Een vrouw was bedreigd door haar ex-vriend, een 20-jarige Hengeloër. Ze vluchtte daarop haar woning uit en rende bij een bedrijf aan Het Bijvank naar binnen. De 20-jarige kwam haar echter na en binnen in het bedrijf vloog hij haar aan. Het personeel wist beiden uit elkaar te halen. De 20-jarige werd naar buiten gewerkt en de politie gewaarschuwd. Deze trof de 20-jarige buiten aan. De politie heeft de verdachte daar aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (04-096985)

Winkeldief aangehouden

Aangehouden winkeldief blijkt veelpleger

Haaksbergen

Op donderdag 5 augustus omstreeks 17.05 uur meldde het personeel van een winkel aan de Spoorstraat een winkeldiefstal. Zij hadden gezien dat een 56-jarige Haaksbergernaar shag wegnam uit het rek en deze achter zijn trui stopte. De politie hield de verdachte daarop aan. Hij staat te boek als veelpleger en is daarom in verzekering gesteld om het daarvoor bedoelde traject in te gaan. De verdachte is opgesloten om voorgeleid te worden voor de rechter-commissaris. (04-096998)

Aanhouding na vernieling

Bewoner betrapt een man in zijn tuin nadat deze een lichtsensor heeft vernield

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 23.30 uur wordt de komst van de politie gevraagd bij een woning aan de Emmastraat. De 38-jarige bewoner heeft een man overlopen op zijn erf, nadat deze een lichtsensor had vernield. Het vermoeden bestond dat de verdachte, een 26-jarige Enschedeër had willen inbreken. Door het kordate optreden van de bewoner is dit waarschijnlijk voorkomen. De politie heeft de verdachte aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. (04-097116)

Inbreker aangehouden

Verdachte van woninginbraak aangehouden

Enschede

Op vrijdag 6 augustus omstreeks 01.45 uur hield de politie een 27-jarige Enschedeër aan in het ziekenhuis. De verdachte bevond zich op dat moment in het ziekenhuis om zich te laten behandelen voor verwondingen opgelopen bij een vechtpartijtje in de binnenstad. De verdachte is aangehouden nadat bekend werd, dat hij verdacht wordt van inbraak in een woning aan het H J van Heekplein op 3 augustus jl. Uit deze woning werd onder andere kleding gestolen. De verdachte betreft een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Een verder onderzoek wordt ingesteld. Hij zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris. (04-096893)

Aanranding

Vrouw op fiets aangerand door onbekende man

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 23.45 uur fietste een 24-jarige Enschedese op de Parallelweg, komende vanuit de richting Enschede. Ze hoorde iets achter zich en toen ze wilde omkijken zag ze een man op een fiets. Deze man naderde haar dicht en randde haar aan. De vrouw begon te schreeuwen en van zich af te slaan, waarop de man zijn handelingen staakte. De vrouw wist daarna te ontkomen. Ze deed aangifte en omschrijft de aanrander als volgt: een 30-jarige blanke man op een fiets, heel kort stekelig haar en donkere kleding. (04-097128)

Aanhouding gezochte

Man aangehouden wegens openstaand vonnis

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 11.55 uur zag een politiesurveillance op de fiets een 39-jarige Enschedeër in een auto rijden over de Wethouder Nijhuisstraat. Het was hen bekend dat deze man nog een vonnis had openstaan en kon worden aangehouden. Tevens had de verdachte een rij-ontzegging. Ze volgden de auto zover ze konden, maar raakten hem toch kwijt. Kort daarna troffen ze de bewuste auto geparkeerd aan in de W de Clercqstraat en bleven in de buurt wachten. Na vijf minuten kwam de 39-jarige voorbij fietsen, waarop ze hem konden aanhouden. De auto is in beslag genomen vanwege recidive. De verdachte is opgesloten, hij had nog 42 dagen openstaan. (04-096801)

Op diezelfde dag controleerde de politie rond 19.20 uur een bromfietser op de Willem Barendszstraat. De bromfietser, een 38-jarige Enschedeër had geen bromfietscertificaat en kreeg daarvoor een bekeuring. Uit navraag bleek dat ook hij nog een vonnis van 14 dagen had openstaan. Hij is daarop aangehouden en opgesloten. (04-097054)

Aanhoudingen na vechtpartij

Drie mannen aangehouden na vechtpartij waarbij enkele gewonden vielen

Enschede

Op vrijdag 6 augustus omstreeks 02.05 uur werd bij de politie een vechtpartij gemeld in de van Leeuwenhoekstraat, waarbij slag- en steekwapens werden gebruikt. Ter plaatse was de rust weergekeerd. Op de straat was een oploop van een grote groep mensen. Daaronder een tweetal personen met verwondingen. De daders, drie mannen, waren al met een auto met hoge snelheid vertrokken. Zij waren naar de van Leeuwenhoekstraat gekomen om verhaal te halen bij een 46-jarige bewoner, omdat ze met hem een appeltje hadden te schillen. De 46-jarige is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de bedoelde auto met verdachten en trof deze auto stilstaand aan op de Knalhutteweg. De drie inzittende verdachten werden aangehouden. Het betreffen een 37-jarige man uit Terborg en twee mannen uit Winterswijk, resp. 19 en 44 jaar. De twee Winterswijkers hadden eveneens verwondingen en werden door een arts behandeld. Vervolgens werd het drietal voor nader verhoor opgesloten. (04-097157)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --