Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 augustus 2004

Winkeldief aangehouden

Beveiligingsmedewerker houdt winkeldief aan en draagt hem over aan de politie

Hengelo

Donderdagmiddag 5 augustus hield een beveiligingsmedewerker rond 15.30 uur een 20-jarige vrouw uit het Poolse Wroclaw aan nadat deze met onder meer een mp3-speler zonder te betalen de kassa had gepasseerd. Politieagenten hielden de verdachte vervolgens aan. De vrouw bleek de gestolen goederen in een geprepareerde tas te hebben meegenomen. Het vermoeden bestaat dat de vrouw niet alleen was. Van haar handlangers ontbreekt echter elk spoor. De 20-jarige vrouw is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. ( 04-096948)

Aanhouding na winkeldiefstal

Zowel winkeldief als medewerker raken gewond tijdens een worsteling

Borne

Donderdagmiddag 5 augustus omstreeks 15.50 uur zag een medewerker van een winkel aan de Grotestraat in Borne dat een man goederen achter zijn kleding had verstopt en zonder te betalen de kassa passeerde. De medewerker, een 24-jarige man uit Borne, sprak de man aan. Deze ontkende de diefstal en wilde er vandoor gaan. Toen de medewerker de man vastpakte en aangaf dat hij was aangehouden, verzette de man zich en ontstond tussen beiden een worsteling. Beiden raakten hierbij gewond. Tijdens de worsteling vielen een aantal gestolen blikjes bier onder de kleding van de man weg. De medewerker raakte lichtgewond maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. De verdachte, een 38-jarige man uit Almelo, werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht nadat politieagenten hem hadden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De medewerker deed inmiddels namens zijn werkgever aangifte van diefstal. ( 04-096962)

Aanhoudingen na aanrijding

Na een aanrijding onder invloed van alcohol worden beide inzittenden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

Hellendoorn/Nijverdal

Donderdagavond 5 augustus vond er om ongeveer 23.30 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Ninaberlaan in Hellendoorn. Een auto met hierin twee inzittenden, te weten een 39-jarige man en een 16-jarig meisje - beiden uit Dedemsvaart -, was tegen een boom beland. In eerste instantie werd door de 39-jarige man aangegeven dat het 16-jarige meisje had gereden. De 39-jarige man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Beiden werden hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd al gauw duidelijk dat de 39-jarige verdachte achter het stuur had gezeten. Ademanalyse gaf aan dat hij een promillage had van 2,15. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op tegen de 39-jarige verdachte. Beide personen werden omstreeks 00.45 uur op het politiebureau wederom aangehouden omdat zij verdacht worden van diefstal uit een winkel aan de Kuperserf in Nijverdal, hetgeen plaatsvond in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juli. De buit bestond uit rookwaren en krasloten. De verdachten zijn opgesloten en zullen in verzekering worden gesteld. Nader onderzoek volgt. ( 04-097126, 04-091585)

Jongetje gewond

Jongen rent plotseling de straat op en wordt door een auto aangereden

Almelo

Donderdag 5 augustus reed een 26-jarige automobilist uit Almelo omstreeks 16.15 uur over de Gravenstraat in Almelo. Plotseling rende een 7-jarig jongetje uit Almelo tussen geparkeerd staande auto's de straat op. De 26-jarige bestuurder kon het jongetje niet meer ontwijken. De jongen liep letsel aan zijn been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-096963)

Eenzijdig ongeval

Vrouw raakt gewond bij eenzijdig ongeval

Holten

Donderdagmiddag 5 augustus reed een 24-jarige automobiliste uit Nijverdal omstreeks 17.00 uur over de Holterbergweg in Holten. Zij raakte met de rechter voorzijde van de auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto kwam aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand. De vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. ( 04-097024)

Aanhoudingen na auto-inbraak

Politie houdt twee verdachten aan na inbraak in auto

Vriezenveen

Door een getuige werd vrijdag 6 augustus omstreeks 03.50 uur gemeld dat op een parkeerplaats aan de Engelsstraat in Vriezenveen werd ingebroken in een auto. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de auto van een 30-jarige bewoner uit Vriezenveen. Van de auto was het portierslot geforceerd en een autoradio weggenomen. Het gebied werd direct afgezet en met behulp van een politiehond werd de omgeving onderzocht. Al gauw werden twee verdachten in een tuin van een nabijgelegen perceel aangetroffen, mannen uit Polen van resp. 23 en 26 jaar. Zij werden omstreeks 04.00 uur aangehouden. Een van hen had een tas bij zich met hierin een paar autoradio's. Deze werden in beslag genomen. Beide heren zijn voor verhoor opgesloten en zullen in verzekering worden gesteld. Nader onderzoek volgt. (04-097196)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --