AutoRai

6-8-2004

Audi-rijder Ekström aan de leiding in DTM

Met zijn tweede plaats voor het recordaantal van 103.000 bezoekers op de Nürburgring veroverde Audi-coureur Mattias Ekström de leiding in de tussenstand van de DTM.

De Zweedse coureur heeft nu vijf punten voorsprong op Christijan Albers, die tot dusver het klassement aanvoerde. Op de Nürburgring reed ook Tom Kristensen voor Audi in de punten. De zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans eindigde in de Eifel op de vijfde plaats.

Mattias Ekström startte als tweede, maar viel aanvankelijk een plaats terug. Nog in de eerste ronde wist hij deze positie weer terug te winnen. Vervolgens reed hij een uitermate constante race waarin hij steeds dicht achter de leider en uiteindelijke winnaar Gary Paffett reed. Met het oog op het kampioenschap nam Ekström echter geen onnodige risicos en zo eindigde hij als tweede. Inderdaad niet helemaal optimaal, maar ik sta nu wel weer aan de leiding in het kampioenschap en dat is voor mij toch het belangrijkste, verklaarde Ekström na afloop van de race. Tom Kristensen reed in de race van de negende startplaats naar de vijfde positie aan de finish.

De overige Audi-rijders hadden pech op de Nürburgring. Frank Biela, Christian Abt en Martin Tomczyk raakten allen betrokken bij aanrijdingen in de eerste ronde. Voor Biela en Tomczyk was de race daarmee gelijk over. Ook Emanuele Pirro liep in de beginfase al schade aan zijn Audi A4 DTM op. De Italiaan kwam uiteindelijk als elfde over de eindstreep, drie plaatsen voor Christian Abt.

De eerstvolgende race vindt plaats op zondag 8 augustus op het Motorpark Oschersleben in Duitsland. Voor meer informatie zie ook www.audi.nl/experience/autosport/dtm.