1e persbericht van vrijdag 6 augustus 2004

Eindhoven 06-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na oplichting

In een winkel aan de Tenierslaan zijn donderdag rond 16.00 uur twee vrouwen van 20 en 24 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting. De twee probeerden geld terug te krijgen voor spullen die ze in de winkel gekocht hadden. De spullen bleken echter gewoon uit de winkelrekken te zijn genomen. Beide verdachten zijn door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Na verhoor op het politiebureau zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Belg moet rijbewijs inleveren

Op de A67 werd een politievideosurveillance donderdagavond rond 22.00 uur met hoge snelheid ingehaald door een 31-jarige automobilist uit Tessenderlo (België). De man reed met een snelheid van maar liefst 188 km/u over de snelweg waar 120 km/u maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de Belg werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Motorrijder gewond

Op de kruising Bakelseweg Helmondsingel is donderdag rond 15.40 uur een 51-jarige motorrijder uit Deurne gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 69-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deurne, die over de Bakelseweg reed, op de kruising linksaf sloeg. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de motorrijder die uit tegenovergestelde richting over de Bakelseweg reed. De motorrijder is met behoorlijke schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Eersel: Belgische bestelauto gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan de Buivensedreef is donderdag tussen 14.30 en 18.00 uur een gele Mercedes Benz Vito met het kenteken CNR 598 gestolen.

Gemert: Inbraak in woning

In een woning aan de Oudestraat is donderdagavond tussen 20.45 en 21.30 uur ingebroken. De dader heeft een hor van een openstaand raam verwijderd om binnen te komen. Uit de woning werd een digitale camera weggehaald. Buiten werd een niet afgesloten fiets weggenomen.

Heeze: Snelheidscontrole

Op de Geldropseweg zijn donderdag tussen 10.15 en 12.25 uur 835 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 84 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 86 km/u.

Mierlo: Verdachte van vernieling aangehouden

Op de Van Busselstraat is donderdag rond 20.50 uur een 36-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van vier ruiten van een bushokje aan de Kerkakkers en het halen van kleding uit een container aan de Dorpsstraat. Ook werden beschadigingen aangetroffen aan de ruiten van een bushokje op de kruising Santheuvel Oost Vesperstraat. De man had een paal in zijn hand toen de politie hem aantrof. Deze moest hij afgeven. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Oirschot: Bosmaaier gestolen

Uit een loods aan de Oude Grintweg is donderdag tussen middernacht en s ochtends 7.00 uur een bosmaaier gestolen. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen.

Son: Computer gestolen

Uit een bedrijf aan de Ekkersrijt 1100 is donderdagavond tussen 18.30 en 22.10 uur een computer gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Veldhoven: Inbraak in vrachtwagen

In een vrachtwagen op een parkeerplaats aan de A67 is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Van twee opleggers werden de dekzeilen opengesneden. Uit de vrachtwagen werden vier dozen met nog onbekende spullen weggenomen. In de directe omgeving werden veertien dozen met onder andere kopieerapparatuur en een papiervernietiger teruggevonden.