Politie Zuid-Holland-Zuid

6/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

06-08-2004 - Persberichten district II

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 30-jarige man uit Gorinchem is op 5 augustus het politiebureau aan de Smakheul aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. De man wordt ervan verdacht op 28 juli een 44-jarige man uit Gorinchem te hebben bedreigd. De 30-jarige reed in zijn auto op 28 juli op de Koningin Wilhelminalaan toen hij moest stil staan doordat de 44-jarige vóór hem stond te wachten om met zijn auto af te slaan. Toen het slachtoffer na enige minuten kon afslaan en de verdachte kon doorrijden, ontstond een woordenwisseling en een worsteling. De verdachte zou hierbij een schroevendraaier in zijn hand hebben gehad. Een omstander wist de verdachte in bedwang te krijgen. De verdachte reed vervolgens weg. Onderzoek van de politie leidde tot de identiteit van de verdachte die op het bureau ontboden werd. Hij werd direct, met toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

NIET-BETALERS AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM / RIDDERKERK Twee mannen van 21 en 18 jaar, beiden uit Rotterdam, zijn op 5 augustus op de autosnelweg A-15 ter hoogte van Ridderkerk aangehouden. Kort daarvoor hadden ze bij een benzinestation aan de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam getankt zonder te betalen. Op de A-15 bij Alblasserdam zagen gewaarschuwde agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid de twee in hun auto rijden en zetten de achtervolging in. Bij Ridderkerk konden de mannen worden stilgezet. Hun auto is in beslaggenomen. De twee worden verhoord.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MENSEN AAN DE DEUR
REGIO In de wijk Wielwijk, Crabbehof en Krispijn in Dordrecht zijn de laatste weken bewoners slachtoffer van diefstal geworden, nadat ze onbekenden binnenlieten. Het ging om twee vrouwen, de een van ongeveer 40 jaar met blond haar en een vrouw van circa 25 jaar, beiden vermoedelijk van buitenlandse afkomst. De een hield de bewoner aan de praat terwijl de ander in huis op zoek ging naar geld en/of pinpassen. Het ging voornamelijk om alleenstaande ouderen. Later werden de slachtoffers gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank die in een aantal gevallen de pincode van de gestolen passen wist te los te praten. De Politie Zuid-Holland-Zuid gaat er niet van uit dat deze mensen zich tot de bovenstaande wijken in Dordrecht beperken; iedereen in en buiten Dordrecht kan slachtoffer worden.
De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt alle bewoners in de regio dan ook om uiterst voorzichtig te zijn met het binnenlaten van onbekenden. Hetzelfde geldt voor mensen die vragen om en glas water of vragen of ze even kunnen bellen. Wanneer ze het niet vertrouwen, doen ze er verstandig aan geen risico te nemen en mensen niet binnen te laten of aan het woord te laten.
Maak uw pincode aan niemand bekend. Bank-, verzekeringsmedewerkers, politiemensen of andere vertegenwoordigers van officiële instanties zullen er nooit om vragen. Houdt de pincode daarom altijd voor iedereen geheim.

GEWONDE BIJ AANRIJDING
SLIEDRECHT Bij een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen met oplegger is de 19-jarige bestuurster uit Woerden aan haar schouder gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op 5 augustus op de autosnelweg A15 ter hoogte van Sliedrecht. Vermoedelijk zag de bestuurster te laat dat de vrachtwagen afremde. De vrachtwagenchauffeur, een 32-jarige man uit Klaaswaal, moest vaart minderen en naar links uitwijken, doordat op de rechter rijstrook een auto met caravan met lekke band stilstond. De Woerdense is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op donderdag 5 augustus een verkeerscontrole gehouden op diverse plekken in Gorinchem. De nadruk lag op het controleren van de autogordels. In totaal zijn hiervoor 72 mensen bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Daarnaast werd één persoon bekeurd voor te hard rijden, één persoon wegens rijden zonder rijbewijs en één persoon voor onverzekerd autorijden. De politie controleerden in totaal 853 voertuigen.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Een 57-jarige man uit Hoogstraten is in de nacht van donderdag op vrijdag 6 augustus aangehouden. Dit gebeurde aan de Westwagenstraat. De man bleek behoorlijk veel alcohol op te hebben. De politie heeft de man een rijverbod van acht uur opgelegd. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd.