Politie Zuid-Holland-Zuid

6/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-08-2004 - Persberichten district I

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MENSEN AAN DE DEUR
REGIO In de wijk Wielwijk, Crabbehof en Krispijn in Dordrecht zijn de laatste weken bewoners slachtoffer van diefstal geworden, nadat ze onbekenden binnenlieten. Het ging om twee vrouwen, de een van ongeveer 40 jaar met blond haar en een vrouw van circa 25 jaar, beiden vermoedelijk van buitenlandse afkomst. De een hield de bewoner aan de praat terwijl de ander in huis op zoek ging naar geld en/of pinpassen. Het ging voornamelijk om alleenstaande ouderen. Later werden de slachtoffers gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank die in een aantal gevallen de pincode van de gestolen passen wist te los te praten. De Politie Zuid-Holland-Zuid gaat er niet van uit dat deze mensen zich tot de bovenstaande wijken in Dordrecht beperken; iedereen in en buiten Dordrecht kan slachtoffer worden.
De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt alle bewoners in de regio dan ook om uiterst voorzichtig te zijn met het binnenlaten van onbekenden. Hetzelfde geldt voor mensen die vragen om en glas water of vragen of ze even kunnen bellen. Wanneer ze het niet vertrouwen, doen ze er verstandig aan geen risico te nemen en mensen niet binnen te laten of aan het woord te laten.
Maak uw pincode aan niemand bekend. Bank-, verzekeringsmedewerkers, politiemensen of andere vertegenwoordigers van officiële instanties zullen er nooit om vragen. Houdt de pincode daarom altijd voor iedereen geheim.

BRAND
DORDRECHT In een flatgebouw aan de Noordendijk te Dordrecht heeft op vrijdagochtend 6 augustus rond 4.00 uur korte tijd een brand gewoed in één van de woningen. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen, behalve de kat van de bewoner. De brandweer heeft een vijftal woningen ontruimd vanwege de grote rookontwikkeling. De woning van een 42-jarige man is uitgebrand. Deze man is enige tijd later in de Dongenstraat door de politie aangehouden en ingesloten, omdat hij ervan verdacht wordt de brand zelf aangestoken te hebben. Aangezien hij psychiatrisch patiënt is, vindt overleg met Justitie en de hulpverlening plaats hoe nu verder te handelen.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op donderdag 5 augustus aangehouden. De jongen uitte beledigende taal naar agenten die in een politiebus langs kwamen rijden. Dit gebeurde aan de Krommedijk. De jongen rende vervolgens hard weg, maar kon aan de Wolbrandstraat worden aangehouden. De jongen heeft op het politiebureau spijt betuigd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 31-jarige man uit Dordrecht is op donderdagavond 5 augustus aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over de Laan van Londen toen agenten hem staande hielden. De ademtest wees uit dat de man teveel alcohol op had om nog te kunnen rijden. De politie heeft de man een rijverbod van drie uur gegeven. Op de Stadspoldering is een 45-jarige Dordtenaar aangehouden. Ook hij bleek te veel alcohol op te hebben. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen.

BOETE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 24-jarige fransman heeft op donderdagavond 5 augustus een boete van 200 euro gekregen. De politie hield de man staande bij Sandelingen West langs de rijksweg A-16. De man had zon 10 gram hasj en een busje traangas bij zich. De drugs en het busje traangas zijn in beslag genomen.

DRUGS
DORDRECHT- Een 42-jarige man uit Dordrecht is aangehouden op verdenking van handel en/of het voorhanden hebben van cocaïne. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 6 augustus aan de Bankastraat. Politieagenten zagen dat de man iets overhandigde aan een vrouw. De verdachte werd gefouilleerd en bleek vijf bolletjes cocaïne bij zich te hebben. De drugs is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten op het politiebur