Voorlopige hechtenis verdachte overvallen

Moerkapelle 06-08-2004 - De Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 25 juni een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen, in Moerkapelle en Prinsenbeek. Hij zit sinds 28 juni in voorlopige hechtenis.

De Rotterdammer wordt ervan verdacht op 22 april 2003 een bank in Moerkapelle te hebben overvallen. Op die dag kwamen twee gemaskerde mannen de bank binnen en eisten onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld van een medewerkster. De mannen gingen er met een geldbedrag vandoor.

Benzinestation Ook wordt de man ervan verdacht op 4 december 1999 een benzinestation in Prinsenbeek te hebben overvallen. Daarbij zou hij onder dreiging van geweld een geldbedrag hebben buitgemaakt. De verdachte zit sinds 28 juni in voorlopige hechtenis. Op woensdag 4 augustus heeft de Raadkamer van de Haagse rechtbank de gevangenhouding met dertig dagen verlengd.

Onderzoek naar medeverdachte Het onderzoek heeft onder andere in verband met het onderzoek naar de medeverdachte geruime tijd geduurd. Het onderzoek naar een medeverdachte heeft vooralsnog niet geleid tot resultaat.