Politie Zuid-Holland-Zuid


6/8 Hoeksche Waard


06-08-2004 - district III

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MENSEN AAN DE DEUR
REGIO In de wijk Wielwijk, Crabbehof en Krispijn in Dordrecht zijn de laatste weken bewoners slachtoffer van diefstal geworden, nadat ze onbekenden binnenlieten. Het ging om twee vrouwen, de een van ongeveer
40 jaar met blond haar en een vrouw van circa 25 jaar, beiden vermoedelijk van buitenlandse afkomst. De een hield de bewoner aan de praat terwijl de ander in huis op zoek ging naar geld en/of pinpassen. Het ging voornamelijk om alleenstaande ouderen. Later werden de slachtoffers gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank die in een aantal gevallen de pincode van de gestolen passen wist te los te praten. De Politie Zuid-Holland-Zuid gaat er niet van uit dat deze mensen zich tot de bovenstaande wijken in Dordrecht beperken; iedereen in en buiten Dordrecht kan slachtoffer worden.
De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt alle bewoners in de regio dan ook om uiterst voorzichtig te zijn met het binnenlaten van onbekenden. Hetzelfde geldt voor mensen die vragen om en glas water of vragen of ze even kunnen bellen. Wanneer ze het niet vertrouwen, doen ze er verstandig aan geen risico te nemen en mensen niet binnen te laten of aan het woord te laten. Maak uw pincode aan niemand bekend. Bank-, verzekeringsmedewerkers, politiemensen of andere vertegenwoordigers van officiële instanties zullen er nooit om vragen. Houdt de pincode daarom altijd voor iedereen geheim.


13-JARIGE JONGEN AANGEHOUDEN
STRIJEN- Op donderdagavond 5 augustus heeft de politie een 13-jarige jongen uit s-Gravendeel aangehouden. Dit vond plaats aan de Saturnusstraat. De jongen had met een luchtdrukpistool in de richting van een andere jongen geschoten. Het slachtoffer dat overigens niet gewond raakte, heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De politie heeft de 13-jarige jongen meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Het luchtdrukpistool is in beslag genomen.

BRAND
PUTTERSHOEK- Bij een loods aan de Zijdewinde heeft op donderdagavond 5 augustus brand gewoed. Er was een enorme rook ontwikkeling. Een vrachtwagen die naast het pand stond, kon op tijd weggehaald worden. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.