Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers bewerken bewoners met strijkbout
6-8-2004. Vier negroïde gemaskerde mannen hebben gisteravond even na negenen een gewelddadige overval gepleegd in een etagewoning aan de Minahassatraat.

De vier daders van rond de 20 jaar werden binnengelaten door de zoon des huizes. De jongen kreeg direct een vuurwapen tegen zijn hoofd.

De daders knevelden de zoon en zijn vader (56) en moeder (47) , waarna een zoektocht door de woning volgde. Toen de daders niets vonden staken ze een strijkbout in het stopcontact en bewerkten vader, moeder en zoon daarmee, onder andere op hun armen en rug. Daarna vertrokken de vier. Een politiewagen traceerde later in de Dapperstraat vier verdachten. De slachtoffers zijn met brandwonden in een ziekenhuis opgenomen.

Mensen die gisteravond in of rond de Minahassastraat wat bijzonders hebben gezien, worden verzocht het onderzoeksteam te bellen: (020) 559 2421.
Rijgedrag verraadt snorfietser
6-8-2004. Vannacht reed een bromfietser luid claxonnerend door de Leidsedwarsstraat waar op dat moment veel voetgangers liepen. Hij reed hard op hen in en riep dat ze aan de kant moesten.

Agenten spraken de man aan en roken al snel een alcohollucht. Toen zij de man wilden laten blazen werd hij recalcitrant. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Hij bleek ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol tot zich te hebben genomen.

---

Woningoverval Slotermeer

6-8-2004. Donderdagochtend rond halftien drongen twee mannen een etagewoning binnen in Slotermeer. Nadat ze hard op de deur hadden gebonkt, liet de zoon des huizes ze erin. De daders werkten hem tegen de grond en knevelden hem. Vervolgens verlieten ze het pand met een onbekend geldbedrag. Het slachtoffer wist zich te bevrijden en sloeg vervolgens alarm.
Overval winkel Zeilstraat
6-8-2004. Gistermiddag rond vijf uur werd een winkel in de Zeilstraat overvallen. De overvaller kwam opeens de winkel binnen, liep om de toonbank heen en greep de medewerkster vast. Zij wist zich los te rukken en vluchtte de straat op waar zij om hulp riep. Omdat de rover de kassa niet open kreeg ging hij er uiteindelijk zonder buit vandoor, richting de Baarsstraat.

---

Ruzie ontaardt in schietincident

6-8-2004. Donderdagavond even na tien uur is bij Klieverink tijdens een ruzie een 34-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer werd in het bovenlichaam getroffen. Over zijn medische toestand is op dit moment niets bekend.

Voor zover nu bekend stond er ten tijde van het incident een groepje mannen bij elkaar. Op zeker moment trok een van de mannen een vuurwapen en schoot het slachtoffer neer. Vervolgens stapte de schutter als passagier in een auto, die wegreed in de richting van Bijlmer-Centrum. De politie weet nog niet welke nationaliteit het slachtoffer heeft. Mogelijk is de man geboren in Londen.