TNT Post Groep NV

Persbericht

DSV A/S koopt 50%-belang van TPG in TNT DFDS Transport Group A/S in Scandinavië

06 augustus 2004 - Post-, express- en logistiek bedrijf TPG N.V. en transportbedrijf DSV A/S hebben vandaag een overeenkomst getekend met betrekking tot de overname, door DSV A/S, van het 50%-belang van TPG in TNT DFDS Transport Group A/S. Hiermee verkrijgt DSV A/S het volledige eigendom van deze onderneming, die DFDS Transport Solutions zal gaan heten.

De joint venture biedt logistieke diensten in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland, met name in de sectoren fast moving consumer goods en hightech.

TPG en DSV A/S waren hun joint venture in mei 2002 aangegaan. In juni 2004 kondigde TPG de overname aan van Wilson Logistics, een logistieke speler in Scandinavië. In dit verband kwamen de partners overeen dat DSV A/S de joint venture zou overnemen. De overname is onderhevig aan goedkeuring van de betreffende mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in september 2004 worden afgerond.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 160.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:08