Ministerie van Justitie

Gelderse Roos start met groepstheraphie voor kinderen die seksueel misbruikt zijn

De Gelderse Roos start met groepstherapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die seksueel misbruikt zijn. De verwerkingsgroepen zijn geschikt voor kinderen die seksueel zijn misbruikt door iemand binnen of buiten het gezin. De behandeling bestaat uit 14 bijeenkomsten op woensdagmiddag te Ede.

Gebleken is dat verwerking in een groep vaak makkelijker is dan in een individuele therapie. In de verwerkingsgroep staat het samen praten, tekenen, spelen, toneelspelen en bewegen over wat er gebeurd is centraal, in een ontspannen sfeer. Samen met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt is praten, spelen en werken makkelijker. Er wordt niet om het misbruik heen gedraaid, het wordt door de therapeuten vanaf de eerste sessie aan de orde gesteld.

Doelstelling

Doelstelling is het verwerken van de traumatische (seksuele) gebeurtenissen door o.a. herstel van het vertrouwen in zichzelf, de wereld en anderen (volwassenen en kinderen) en het aangaan van sociale relaties. Parallel aan de sessies voor de kinderen, nemen ook de ouders deel aan een groep om te leren hun kinderen te helpen bij de verwerking.

Informatie en aanmelding

Carolein Jeene, Cynthia Bolt, Thilda Geverinck, afdeling Jeugd de Gelderse Roos Veluwe Vallei, Oude Bennekomseweg 3 te Ede, (0318) 69 12 60.

* Kijk voor meer informatie ook op: www.degelderseroos.nl

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 06-08-2004