Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Carp exposeert Vijf jaar Fotografie in De Wereld volgens Carp

Amsterdam, 6 augustus 2004 In het kader van zijn vijfjarig bestaan organiseert het tijdschrift Carp een foto-expositie in Las Palmas, Rotterdam. Hoogtepunten van de typische Carp-fotografie worden hier tentoongesteld. Tijdens De Wereld volgens Carp neemt de redactie twee weken zitting in de Rotterdamse kunsttempel om midden tussen de geselecteerde fotografische hoogtepunten een nummer van het blad in elkaar te zetten. Bezoekers kunnen live zien hoe een nummer wordt geproduceerd.

Daarnaast nodigt de redactie diverse bekende Nederlanders uit om tijdens 10 lunches te debatteren over actuele onderwerpen. Deze lunch is ook bij te wonen door een select aantal Carp-lezers en de pers, en tegelijkertijd te volgen via de Carp-website. De wereld volgens Carp opent op donderdag 16 september 2004 en loopt t/m 15 oktober 2004

Carp

Na de oprichting vijf jaar geleden was niet alleen de inhoud, maar ook de vorm vernieuwend en had een grote invloed op de bladenmarkt. Vanaf het begin zijn art direction van Sabine Verschueren en de fotografie belangrijke peilers geweest voor Carp. Het gebruik van glossy fotografie in een weekblad dat op veredeld krantenpapier werd gedrukt, sloeg direct aan. Veel jonge fotografen die begonnen in Carp, hebben inmiddels de overstap gemaakt naar magazines als Esquire, Volkskrant Magazine, Blvd, Wallpaper, etc. Tara Fallaux, Morad Bouchakour, Thijs Wolzak en Yvonne Brandwijk zijn fotografen die veel voor Carp gewerkt hebben. De Nederlandse Vereniging van Journalisten bekroonde Carp voor de Beste Tijdschriftcover Aller Tijden (foto Tara Fallaux). Na de restyling afgelopen jaar is een nieuwe groep fotografen aangetreden (Peter van Beek, Vijfpuntzeven) die Carp als springplank gebruiken. Zo blijft het tijdschrift jong en baanbrekend, een kweekschool voor talent.

Andere activiteiten inzake het 5-jarig bestaan: 27/10 jubileumnummer in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction, waarin een portret van de huidige generatie Carp-lezers; 25/11 uitreiking 5e Coolest Company Award.

Aromedia
Aromedia is uitgever van de merken TKMST, Sum en Carp. Deze merken omvatten onder andere tijdschriften, gidsen, agenda s, websites en cd-rom s. Tevens organiseert Aromedia elk jaar Studie Beurs en doet ze met de TKMST Monitor onderzoek onder ruim 25.000 scholieren. Alle producten van Aromedia worden gemaakt ter ondersteuning van scholieren, studenten en professionals, in de leeftijd van 11 tot 36 jaar, bij het maken van belangrijke keuzes op het gebied van studie, werk en leven.

­­­­­­­#####

Noot voor de beeldredactie: bijgaand foto van Thijs Wolzak, ook in groter formaat verkrijgbaar. Svp naam fotograaf vermelden. Voor de foto s kunt u contact opnemen met Karen Baselmans. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Koppes, hoofdredacteur Carp, 020 - 664 6127 of 06 - 204 351 89, per e-mail d.koppes@carp.nl.

Aromedia bv

Naritaweg 127

1043 BS Amsterdam

T 020 - 664 61 27

www.aromedia.nl