Openbaar Ministerie

Persberichten

6 augustus 2004

Aanhoudingen n.a.v drugshandel in Roden.

De politie Drenthe heeft in de maand juli 7 personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij en handel in verdovende middelen. Uit onderzoek bleek dat vanuit een woning in Roden drugs werd verhandeld. In deze woning is ook een hennepplantage aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie en klachten door buurtbewoners (in verband met overlast) heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de handel in verdovende middelen. Het onderzoek leidde tot diverse aanhoudingen, waaronder de aanhouding van twee hoofdverdachten.
Verder is gebleken dat de klantenkring bestond uit circa 30 personen afkomstig uit onder meer Roden, Peize, Leek, Haulerwijk, Waskemeer, Oosterwolde, Noordwolde en Assen.

Door alle verdachten zijn inmiddels (gedeeltelijk) bekennende verklaringen afgelegd. De twee hoofdverdachten, een 19 jarige man uit Roden en een 21 jarige man uit Assen, zitten in voorlopige hechtenis. De twee hoofdverdachten zullen zich moeten verantwoorden voor de Meervoudige Strafkamer; de zittingsdatum is nog niet bekend.

Het onderzoek is nog niet afgerond, dit betekent dat er verder geen inhoudelijke informatie naar buiten kan worden verstrekt.