Gemeente Doorn


Algemene zaken / week 31

Afvalinzameling; de spelregels
Vanaf 1 juni is de afvalinzameling met minicontainers van start gegaan. Over het algemeen verloopt deze inzameling goed, maar op een aantal punten blijkt dat inwoners zich niet aan de afspraken houden. Regelmatig constateren wij dat losse zakken afval naast de containers worden aangeboden. Dit is niet toegestaan, losse zakken veroorzaken zwerfvuil en dit kan leiden tot stankoverlast en ongedierte. Ook worden containers regelmatig buiten de toegestane tijden aan de openbare weg geplaatst. De containers kunnen woensdags vanaf 7.00 uur worden aangeboden, de afvalinzameling begint om 7.30 uur. De containers dienen zo snel mogelijk na lediging te worden teruggehaald.

De afgelopen weken zijn diegenen die zich niet aan de spelregels houden, hierop aangesproken Vanaf maandag 2 augustus zal de Gemeentelijk Opsporingsambtenaar bij overtreding van de regels verbaliserend op gaan treden.

De afvalinzameling van het restafval vindt om de andere week in het noordelijke dan wel zuidelijke deel van Doorn op de woensdag plaats. Het GFT afval wordt wekelijks in de hele gemeente opgehaald. Kijk voor meer informatie op de afvalkalender die medio juni is verspreid. Als u de afvalkalender niet heeft ontvangen, dan kunt u deze afhalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Vakantieperiode

In verband met de vakantieperiode verschijnt de gemeentelijke informatiepagina niet op donderdag 5 augustus.