Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 6 augustus

Den Helder 06-08-2004 - 16.00 uur

Gewapende overval op tankstation

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 6 augustus 2004

Omstreeks 06.45 uur hebben twee onbekend gebleven mannen een overval gepleegd op een tankstation aan de Westerduinweg. Daarbij werd een 19-jarige medewerker van het station geschopt en geslagen en bedreigd met een handvuurwapen.

De medewerker was juist bezig om het tankstation bedrijfsklaar te maken toen er plotseling twee personen de winkelruimte binnenstapten. Hij kreeg meteen een schop en een klap en werd tegen de grond gewerkt. De daders gingen een kantoorruimte binnen en namen daar een geldbedrag weg. Hierna verlieten ze het bedrijfspand en reden weg op een bromfiets. Over de rijrichting lopen de verklaringen nog uiteen. De daders kunnen richting Callantsoog of richting Petten gevlucht zijn. De twee overvallers droegen beiden een integraalhelm. Derhalve was hun huidskleur niet te zien. Ze hadden beiden een normaal postuur en waren respectievelijk 1,85 en 1,65 m. lang.

Alarm

Het slachtoffer had een tand door zijn lip en enkele blauwe plekken. Na de overval sloeg hij alarm en zette de politie meteen zes eenheden in. De omgeving werd afgezet en eventuele vluchtroutes werden gecontroleerd. Tevens ging er een politiehelikopter de lucht in en werd een speurhond ingezet. De technische recherche stelde ter plaatse een onderzoek in. Daders werden nog niet aangetroffen. Kort voor de overval is er een klant met een grijze personenauto bij de benzinepomp geweest. Het was een Nederlandse man met naast hem een vrouw. De man kon niet geholpen worden omdat het station nog gesloten was. De politie verzoekt deze man en verder iedereen die inlichtingen kan verschaffen over dit misdrijf contact op te nemen met de recherche in Den Helder, via de politieservicelijn op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsendieven betrapt

Den Helder, donderdag 5 augustus 2004

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat er bij een bekend adres in de Wetstraat twee mannen bezig waren om een fiets van het slot te ontdoen. Agenten keken bij het adres over de schutting en zagen twee bekenden van 36 en 48 jaar uit Den Helder. Ze ontdeden een nieuwe damesfiets met daarop een kinderzitje van het ringslot. De verdachten werden ter plaatse aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 48-jarige verdachte heeft bekend dat hij de fiets, een zwarte damesfiets van het merk Gazelle, op donderdagmiddag 5 augustus 2004 bij de hoofdingang van het Geminiziekenhuis heeft weggenomen. De politie neemt nog contact op met de eigenaresse. De verdachten zijn vrijdagmiddag heengezonden.

Openlijk geweld

De Koog, vrijdag 6 augustus 2004

Omstreeks 02.30 vond er op de Dorpsstraat een schermutseling plaats tussen een aantal jongelui. Nadat een jongen van iemand een duw had gekregen ging zijn vriend verhaal halen. Daarbij werd hij, een 21-jarige jongeman uit Haaften, door verschillende andere jongens geslagen. Hij hield daar een snee in zijn achterhoofd aan over en ook zijn kleren kwamen niet ongeschonden uit de strijd.

Een portier van een horecazaak kon een van de daders aanhouden, een 15-jarige jongen uit Gouda. Hij werd overgedragen aan de politie en vervolgens voor de nacht in de cel gezet.

Man mishandeld: gebroken knie

Den Helder, donderdag 5 augustus 2004

Bij een horecabedrijf op het Bernhardplein is omstreeks16.50 uur een 36-jarige man uit Oude Pekela mishandeld. Hij raakte gewond aan zijn rechterknie; later bleek de knieschijf gebroken te zijn. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis.

De man werd op de trap in het restaurant tegengehouden door een jongeman, die hem vervolgens een duw gaf. Even later sloeg dezelfde jongen hem met een stoel. Het slachtoffer kwam hierbij te vallen. Even voor het optreden van de dader had het slachtoffer woorden met hem gehad. De dader is gevlucht. De politie stelt een onderzoek in.