Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 6 augustus 2004

* AMBTENAAR AANGEHOUDEN WEGENS VERKOPEN VAN RIJBEWIJZEN

ROTTERDAM - Recherchepersoneel van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft dinsdagmorgen een 30-jarige ambtenaar uit Rotterdam aangehouden die wordt verdacht van het verkopen van rijbewijzen aan mensen die geen rijexamen aflegden of voor het examen herhaaldelijk niet slaagden.
Naar aanleiding van informatie dat onder meer enkele tientallen rijbewijzen waren verstrekt terwijl daarvoor geen rijvaardigheidsbewijzen waren afgegeven, stelden politiemensen een intensief onderzoek in dat afgelopen week resulteerde in de aanhouding van de 30-jarige Rotterdammer.
Tevens werden gedurende het onderzoek diverse personen aangehouden, van wie was aangetoond dat zij in het bezit waren van een gekocht rijbewijs. Zij hebben allemaal toegegeven dat ze het document via verschillende tussenpersonen kochten voor bedragen variërend van 1.800 euro tot en met 3.500 euro. Bij een doorzoeking in de woning van de verdachte werd een geldbedrag van 65.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. De 30-jarige ambtenaar is vanmorgen door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De recherche zet het onderzoek voort, waarbij meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.
(Persofficier van justitie).


* STEKENDE BUURMAN AANGEHOUDEN
(zie persbericht d.d. 6 augustus 2004. ochtendeditie) CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdagmorgen, rond kwart voor elf, meldde de 30-jarige verdachte van de steekpartij aan de Schermerhoek zich op een politiebureau aan district Oost. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het neersteken van zijn 59-jarige buurman donderdagavond jl. Het slachtoffer ligt nog ernstig gewond in het Erasmus Medisch Centrum.


* GAS OORZAAK EXPLOSIE
Zie ook persbericht vrijdag 6 augustus 2004, ochtendeditie. SOMMELSDIJK - Na onderzoek door de Technische Recherche, in samenwerking met de brandweer, is komen vast te staan dat de explosie in de woning aan de J. Banestraat het gevolg is van een gaslek. Hoe het gas tot ontploffing is gekomen heeft men niet meer kunnen vaststellen.
De eigenaar die op vakantie was keerde aan het begin van vrijdagmiddag terug en kreeg van de gemeente Middelharnis een tijdelijke woning aangeboden.

Ochtenduitgave vrijdag 6 augustus 2004