Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 6 augustus

Alkmaar 06-08-2004 - 16.00 uur

Belediging politieagent

Castricum, donderdag 5 augustus 2004

Op het strandplateau is vandaag omstreeks 16.40 uur een 44-jarige Alkmaarder bekeurd, omdat hij een politieagent beledigde. De man was bezig met het uitladen van goederen en verklaarde toestemming te hebben van de gemeente. Dat bleek bij navraag niet het geval te zijn en de man kreeg een bekeuring. Dat zinde hem niet, waarna hij zich beledigend uitliet.

Huiselijk geweld

Heiloo, donderdag 5 augustus 2004

Een 24-jarige vrouw uit Heiloo is vanmiddag uit het raam van haar appartement, gelegen op de eerste verdieping, gesprongen. Aanleiding was een uit de hand gelopen ruzie met een 22-jarige logé. Kort daarvoor had de man haar een klap in het gezicht gegeven. De man probeerde haar vóór de sprong nog te pakken, maar kon niet voorkomen dat zij een paar meter naar beneden viel. Zij kwam in dicht struikgewas terecht. Het resultaat van de val waren schaafwondjes en een pijnlijke nek. Voor controle is zij naar het ziekenhuis overgebracht.

Rijden onder invloed

Alkmaar, vrijdag 6 augustus 2004

Op de Vondelstraat bleek bij een controle, die plaatsvond omstreeks 02.20 uur, dat een 23-jarige automobilist, afkomstig uit IJmuiden, te veel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Het ademanalyseapparaat gaaf 300 ug/l aan, terwijl het wettelijk toegestane maximum 220 ug/l is. De man kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd en er is inmiddels proces-verbaal opgemaakt. Tegen de man was eerder dit jaar al twee keer een proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Er wordt nu een vordering gedaan om te kijken hoe het met de rijvaardigheid van de verdachte is gesteld.

Vleesdief op heterdaad betrapt

Alkmaar, vrijdag 6 augustus 2004
Bij een winkel op de Kwakelkade heeft het personeel omstreeks 09.00 uur een man aangehouden die op heterdaad werd betrapt op het stelen van vlees. De verdachte komt uit de Kaasstad en is 33 jaar oud. De man werd overgedragen aan de politie, die hem op het politiebureau aan een hulpofficier van justitie voorgeleidde. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Van het vlees heeft de verdachte afstand gedaan.