Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 6 augustus

Hoorn 06-08-2004 - 16.00 uur

Rijdende snelheidscontrole

Wognum, donderdag 5 augustus 2004

Tussen 14.30 en 17.00 uur is op de A7, op het traject tussen Berkhout en Abbekerk, een rijdende snelheidscontrole gehouden. Tevens werd hierbij extra gecontroleerd op het zogeheten kleven. Op de A7 is de maximum toegestane snelheid 120 km/u. Een automobilist reed 50 km/u sneller dat het toegestane. Er werden in totaal 13 processen-verbaal voor het rijden met te hoge snelheid uitgeschreven. Een automobilist wist met 160 km/u op een afstand van 2 à 3 meter zijn voorganger bij te houden. Naast deze automobilist kregen nog drie andere klevers een bekeuring.

Winkeldieven in de kraag gepakt

Hoorn, donderdag 5 augustus 2004

Omstreeks 20.00 uur betrapte een personeelslid van een winkel op de Gouw twee vrouwen op heterdaad toen zij er vandoor gingen met goederen uit de winkel, die zij niet hadden afgerekend. Na een achtervolging kreeg hij de goederen weer terug. De politie kon even later een 18-jarige vrouw uit Hoorn aanhouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een andere winkel, in de Van Dedemstraat, was het een kwartier eerder ook raak. Daar werd een 29-jarige man uit Polen op heterdaad betrapt toen hij goederen uit de winkel wegnam. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorfiets gestolen

Enkhuizen, vrijdag 6 augustus 2004

Afgelopen nacht is er vanaf de Sebastiaan Centenweg een motorfiets gestolen. Het gaat om een roodkleurige Honda, die voorzien is van het kenteken
MD-HR-01.