Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


06-08-2004


Vaassen - Diefstal uit woning.

Op donderdag tussen 09:40 en 15:35 uur is er in een woning aan de Weteringdijk ingebroken. De dader heeft een ruit van de woning ingetikt en nam diverse goederen mee, waaronder een computer en een DVD-speler.


Auto in brand


Op donderdag rond kwart voor twaalf 's middags vloog een vrachtauto met oplegger op de
A-50 in brand. De brandweer bluste de brand. De vermoedelijke oorzaak is dat een aanlopende rem bij de oplegger zoveel hitte veroorzaakte, dat de band van de vrachtauto in brand vloog.


Hattem - Diefstal uit woning


In een woning aan de Gelder is vermoedelijk tussen vorige week vrijdag en afgelopen donderdag ingebroken. Na het inslaan van een raam werd er onder andere een tv en een computer weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Ermelo - Verkeersongeval letsel


Op de Fokko Kortlanglaan verloor, op donderdagochtend rond 09:05 uur, een 77-jarige inwoonster van deze plaats haar evenwicht toen zij op de fiets zat en kwam daardoor in de sloot terecht. Hierbij liep zij letsel op aan haar knie, de vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.


Ermelo - Diefstal uit auto


Aan de Eendenparkweg is in de nacht van woensdag op donderdag na het openen van een personenauto de autoradio er uit gehaald. Een 60-jarige inwoonster deed hier aangifte van. Het is niet bekend hoe men de afgesloten auto is binnengekomen.
Aan de Jacob Catslaan werd op donderdag een autoruit ingeslagen van een personenauto. De dader ging er met de handtas van de 57-jarige aangeefster vandoor. De politie heeft de aangeefster nog geholpen met het verwisselen van de band aangezien die was lek gestoken.
Ook aan de Sprielderweg werd een auto opengebroken. Na het forceren van het slot werd een tas met inhoud (o.a. geld) weggenomen. Een 72-jarige inwoonster van Voorschoten deed aangifte de politie stelt een onderzoek in.


't Harde - Diefstal van handtas


Op donderdag rond 9:20 uur was een 61 jarige inwoonster van Leiden op bezoek bij een restaurant aan de Eperweg in 't Harde. Na ongeveer 20 minuten bemerkte ze dat haar handtas met inhoud, welke ze aan de stoel had hangen was weggenomen.


Elburg - Jongens aangehouden wegens vernieling
Naar aanleiding van een aantal vernielingen op onder andere een camping aan de Flevoweg heeft de politie donderdag twee jongens aangehouden en gehoord. Zij bekenden dat ze de vernielingen hadden gepleegd. De vernielingen bestonden onder andere uit het ingooien van een ruit van twee caravans en een auto.De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --