Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


6 augustus 2004


EEFDE - Fietsers met sturen in elkaar


Een 51-jarige fietsster en haar echtgenoot uit Harfsen kwamen donderdagmiddag rond 12.15 uur op de Schurinklaan met de sturen van de fietsen in elkaar. De vrouw kwam op het wegdek ten val en klaagde over pijn aan het rechter been. Ambulancepersoneel nam de vrouw mee voor een röntgenfoto in het Spittaal in Zutphen.


LAREN - Snorfietser onder invloed van alcohol


De politie heeft donderdagavond op de Deventerweg een 34-jarige snorfietser uit Rijssen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag de man rond 22.40 uur op de rijbaan rijden in plaats van op het fietspad. De agenten constateerden dat de man alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,4. De politie gaf de man twee boetes, voor het rijden onder invloed en één voor het rijden met een snorfiets op de rijbaan.


TERWOLDE - Autokraker slaat toe


Een autokraker heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Bandijk een auto opengebroken. De dader nam onder anderen een digitale camera, geluidsapparatuur, een navigatiesysteem en een rijbewijs mee. De politie stelt een onderzoek in.


ZUTPHEN - Vrouw van boodschappentas beroofd


Een onbekende heeft donderdagmorgen op de Agnietensteeg de boodschappentas van een 57-jarige vrouw uit Zutphen gestolen. De vrouw had boodschappen gedaan op de markt en met haar boodschappentas in haar fietstas ging zij richting Oude Wand. Een onbekende man griste rond 10.25 uur haar boodschappentas uit de fietstas en ging er hard fietsend vandoor. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader.


BERGH/WEHL- Waarschuwing voor oplichters


De politie van Berg / Wehl waarschuwt de burgers voor oplichters. Een gezette Nederlandse man van ongeveer 30 jaar gaat deuren langs en verteld dat hij van de bank is. Vervolgens probeert hij de pinpas en pincode te ontfutselen. De politie vermoed dat de man aan meerdere adressen een bezoek heeft gebracht en is op zoek naar getuigen, deze kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --