Persberichten

's-Hertogenbosch 06-08-2004

BROMFIETSER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Donderdagmiddag even na 16.30 uur is een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man reed met zeer hoge snelheid op een bromfiets, zonder helm langs een bromfietscontrole op de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch. Een motorrijder van de politie die bij de controle aanwezig was, reed achter de bromfietser aan en probeerde hem tot stoppen te dwingen. Dat lukte echter niet. De bromfietser keerde zijn bromfiets en reed opnieuw in de richting van de bromfietscontrole. Een daar staande politieman die een stopteken aan de bromfietser gaf kon nog door opzij te stappen voorkomen dat hij werd aangereden. Op het fietspad, waarvoer de man reed, kon hij enkele daar rijdende fietsers maar nauwelijks ontwijken. Bij de Aartshertogenlaan verloor de bromfietser de macht over het stuur en kwam ten val. Te voet probeerde hij daarop nog te ontkomen. Twee politiemensen konden hem echter aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen. De bromfietser, een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch liep bij zijn val schaafwonden op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een opgevoerde brom- of snorfiets, zonder helm, zonder bromfietscertificaat of rijbewijs, zonder dat voor de bromfiets een verzekering was afgesloten en het in gevaar brengen van het overige verkeer. Na verhoor is de man later heengezonden.

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch

- Donderdag is op de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 38 bekeuringen uitgeschreven. Een bromfietser bleek geen helm te dragen, 5 bromfietsen bleken opgevoerd te zijn. Drie bromfietsen bleken niet verzekerd te zijn, een bromfietsers was nog geen 16 jaar en een bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Ook werden 27 autobestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN SPULLEN

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond werd op de Kempenlandstraat in 's-Hertogenbosch een fietser gecontroleerd. Deze man, 37 jaar uit 's-Hertogenbosch, bleek in het bezit te zijn van spullen afkomstig uit een woning aan de Boschveldweg, waar even eerder was ingebroken. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin in haar woning in de wijk Boschveld te hebben mishandeld. De vrouw werd door de man enkele keren in het gezicht geslagen en gestompt. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

JEUGDIGE SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is een 14-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De jongen had aan de Noorderplas in 's-Hertogenbosch openbare schennis der eerbaarheid gepleegd, door aan enkele vrouwen daar zijn geslachtsdeel te tonen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij overdragen aan zijn ouders.

BROMFIETSCONTROLE

Rosmalen

- Donderdagavond zijn op verschillende plaatsen in Rosmalen bromfietscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 18 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Tegen 11 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Zes van de bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. Twee bromfietsers droegen geen helm en twee reden over het fietspad Een bromfietsers had blauwe verlichting op zijn bromfiets in plaats van de normaal voorgeschreven kleuren.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Vrijdagmorgen is een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man weigerde een kantoorpand aan de Schubertsingel in 's-Hertogenbosch te verlaten. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK

Sint Oedenrode

- In de nacht van donderdag op vrijdag even voor 02.30 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Nijnselseweg in Sint Oedenrode. Ter plaatse werd een van de inbrekers, een 32-jarige man uit Sint Oedenrode, door medewerkers van een beveiligingsbedrijf aangehouden en overgedragen aan de politie. Korte tijd later kon op de Nijnselweg ook de tweede inbreker, een 41-jarige man uit Veghel, worden aangehouden. Hij probeerde in een auto te ontkomen. Bij het bedrijf hadden de twee mannen een tiental dozen met LEGO speelgoed klaar gezet om mee te nemen Ze waren gestolen uit een bij het bedrijf geparkeerd staande vrachtauto.
De man die in de auto trachtte te ontkomen, bleek ook nog eens te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook hiervoor wordt hij bekeurd.
Het tweetal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

FIETSSTER GEWOND BIJ ONGEVAL

Vught

- Vrijdagmorgen is een 45-jarige vrouw uit Vught bij een ongeval gewond geraakt. Ze reed met haar fiets over het Moleneindplein in Vught Op de kruising met de Esscheweg wilde ze linksaf rijden. Daarbij zag ze een over die laatste weg rijdende auto, bestuurd door een 74-jarige vrouw uit Vught over het hoofd. De fietsster liep schaafwonden op en kneusde enkele ribben.

MET SLOKJE TE VEEL OP ACHTER HET STUUR

Uden

- In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Oranjestraat in zijn woonplaats Uden een 31 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek bij controle iets te diep in het alcoholglaasje te hebben gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Uden

- Donderdagmiddag is bij een verkeersongeval op de kruising van de Goorkensweg met de Erfstraat in zijn woonplaats Uden een 24 jarige bromfietser gewond geraakt. Het slachtoffer verleende geen vrije doorgang aan een vrachtauto die via de Erfstraat de kruising opreed. De vrachtautochauffeur, een 36 jarige inwoner uit Heeswijk Dinther kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij verklaarde verdovende middelen (speed) gebruikt te hebben is een bloedproef afgenomen.

KASSA LEEGGEROOFD

Veghel

- Vrijdagmorgen rond kwart voor twaalf heeft een onbekende de kassa van een rijdende winkel leeggeroofd. De rijdende winkel stond aan de Middegaal in Veghel en de eigenaar ging na het afsluiten van de kassa even bij wat klanten naar binnen. Binnen een tijdsbestek van 3 tot 4 minuten bleek dat iemand met een scherp voorwerp de kassa had opengebroken en er met de inhoud vandoor was gegaan. Getuigen, die rond dat tijdstip iets gezien hebben dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veghel. Tel. 09800-8844 (lokaal tarief)

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss

- Donderdagmiddag is een 45 jarige inwoner uit Berghem aangehouden op verdenking van vernieling van een bewakingscamera van een bedrijf aan de Molenweg in Oss. De verdachte werd op het moment van de vernieling gefilmd door de dezelfde camera. De verdachte gaf geen verklaring omtrent de vernieling.

NIET VOLDOEN AAN VORDERINGEN

Oss

- Terwijl agenten bezig waren met de arrestatie van een verdachte aan de Molenweg in Oss bleef een 21 jarige man uit Balgoij, ondanks enkele vorderingen om door te lopen, zich hinderlijk gedragen. Hij is aangehouden.

GESTOLEN AUTO

Oss

- In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten dat hen op de Spitsbergerweg een witte bestelauto van het merk Mercedes 100D tegemoet gereden kwam. Toen de agenten keerden om de bestuurder te controleren zagen zij dat de bestuurder stopte en er vandoor ging. In de auto lagen een 6 tal struiken. Een van de struiken was gesnoeid in de vorm van een fiets. De herkomst ervan is onbekend. De auto bleek diezelfde nacht gestolen te zijn vanaf de Braakstraat in Oss. De eigenaar is vrijdagmorgen in kennis gesteld. Hij had de diefstal nog niet opgemerkt.
Vrijdagmiddag is de 50 jarige eigenaar van de auto door de politie aangehouden. Hij wordt er van verdacht zelf betrokken te zijn bij de diefstal van de planten en een valse aangifte te hebben gedaan van diefstal van zijn auto.

WINKELDIEFSTAL

Oss

- Vrijdagmorgen is in een winkel aan de Sterrebos in zijn woonplaats Oss een 64 jarige man aangehouden. Hij werd door winkelpersoneel aangehouden op het moment dat hij met enkele pakjes met groenten onder de trui naar buiten liep. Later bleek dat hij daarvoor in twee andere winkels ook etenswaren had gestolen. De gestolen goederen hebben een waarde van 94,85 euro.

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELPLEGING AANGEHOUDEN

Wanroij

- De politie heeft vanmorgen twee inwoners van Wanroij, 23 en 25 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht in de nacht van 1 op 2 en 2 op 3 augustus vernielingen te hebben aangericht in een tuin van een woning aan de Lepelstraat in Wanroij.
Men is over een afgesloten poort geklommen waarna er stoelen zijn omgegooid, stenen en een bezem in een vijver gegooid, rozenstruiken vernield, bierflessen kapot geslagen en gaaswerk omgetrapt. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie verwacht nog meerdere aanhoudingen voor deze feiten te verrichten.