2e persbericht van vrijdag 6 augustus 2004

Eindhoven 06-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man in gestolen auto aangehouden

Op het Grastapijt is vrijdag rond 11.30 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man in een gestolen auto liggen. De auto werd in het weekend van 24 en 25 juli gestolen bij een inbraak in een bedrijf aan de Witstraat in Veldhoven. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Zinloos geweld

Op de Karel Martelweg is vrijdagochtend rond 5.45 uur een 21-jarige Eindhovenaar van zijn fiets getrapt. Dit gebeurde zonder enige aanleiding door een inhalende bromfietser. Het slachtoffer is gevallen en liep verwondingen op aan zijn ribben en been. De dader reed op een rood/zwarte bromfiets. Hij droeg een zwart/grijze camouflagebroek, een zwart jack en een zwarte helm.

Helmond: Paardrijspullen gestolen

Uit een zadelkamer van een stal aan de Lieshoutseweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier zadels, vijf hoofdstellen en twee singels gestolen. Een ruit van de toegangsdeur van de zadelkamer werd vernield.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Binnenvoort is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te maken. Weggenomen werden een tas met daarin een portemonnee en sleutels, een fles frisdrank, een fles wijn en een GSM.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Meienvoort is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit de woning werden een videocamera, een handtas met daarin paspoorten, rijbewijzen en bankpasjes en drie mobiele telefoons gestolen. De dader kwam binnen door de voordeur open te maken.

Helmond: Gereedschap weg

Bij een inbraak in een schuur bij een woning aan de Rivierensingel is een hoeveelheid elektrisch gereedschap weggehaald. Er verdwenen onder meer een boormachine, een schuurmachine, een decoupeerzaag en een freesmachine. Dat gebeurde tussen woensdag 11.30 uur en vrijdag 12.00 uur. Een stuk kozijn is weggebroken waarna de schuurdeur kon worden geopend.

Bladel: Inbraak

Bij een bedrijf aan de Vroent is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand werden nog onbekende hoeveelheden sigaretten, telefoonkaarten en geld weggenomen.

Hooge Mierde: Geld gestolen

Uit een bedrijf aan de Weeldsedijk is tussen donderdag 20.30 uur en vrijdag 8.45 uur geld weggenomen. Het gaat om enkele honderden euros. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Maarheeze / Budel Dorplein: Verdachte aangehouden na huiselijk geweld

Op de Hoofdstraat in Budel Dorplein is vrijdag rond 12.30 uur een 34-jarige man uit Linne aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelselmatig mishandelen en bedreigen van zijn 52-jarige vriendin uit Maarheeze. Dit gebeurde geregeld in de woning van het slachtoffer. De vrouw werd onder meer geslagen en heeft door de mishandeling last van haar schouder. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Mierlo: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Ambachtweg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De voorruit van het pand werd ingeslagen. Uit het pand werd een flatscreen weggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Dorpstraat zijn vrijdag tussen 10.15 en 11.45 uur 444 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 25 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.