Politie Zeeland


O-8018-2004 Grote verkeerscontrole Noord Beveland

In de gemeente Noord Beveland is een grote verkeerscontrole gehouden waarbij gecontroleerd werd op gordels, snelheid en alcoholgebruik.
In Kortgene werd in de Hoofdstraat gecontroleerd tussen 14.30 en 15.30 uur. 5 automobilisten hadden hun gordel niet om. In Colijnsplaat in de Havelaarstraat werd tussen 15.30 en 16.30 uur gecontroleerd en daar hadden twee automobilisten geen gordel om en in Kamperland op de Veerweg werden tussen 17.00 en 18.00 uur vier automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen.
Dan werd er een radarcontrole gehouden op de Oude Dijk in Kortgene. De snelheid werd daar 30 keer overschreden.
In Kamperland, op de Ruiterplaatweg, werd een alcoholcontole gehouden tussen 19.00 en 21.00 uur. Daar werden twee verbalen uitgeschreven.
Verder werden er nog twee bromfietsen uit het verkeer genomen, omdat ze opgevoerd waren. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, niet stoppen voor rood licht en het negeren van een stopteken.


O-8019-2004 Rijden met alcohol op

In Hansweert, in de Scheldestraat, werd een man betrapt die met teveel drank op was gaan rijden in zijn auto.
Naar aanleiding van een melding van een andere automobilist is de politie de dronken rijder gaan zoeken. De automobilist bleek een man van 37 uit Hansweert. Uit een blaastest bleek dat hij bijna twee keer zoveel had gedronken als is toegestaan. De man bleek al een rijontzegging te hebben en zijn auto is in beslag genomen. De man krijgt twee processen-verbaal.


W-8020-2004 Diefstal van uien

Gisteravond omstreeks 22.50 uur is een 40-jarige Middelburger betrapt toen hij uien wegnam van een perceel land.
Een toevallig passerende politieambtenaar greep de man in zijn kladden toen hij uien van een boer aan het "stropen" was. De man krijgt proces-verbaal.


W-8021-2004 Diefstal drank uit cafe

In de Stationsstraat in Domburg, in een cafe, heeft vannacht omstreeks 03.20 uur, een 19-jarige man uit Vught een fles drank weggenomen van achter de bar.
De man werd, op aanwijzingen van het cafepersoneel, aangehouden. Hij werd in een politieauto gezet om naar het bureau overgebracht te worden. Een 18-jarige man uit Schoten deed het portier van de auto open, zodat de Vughtenaar kon ontsnappen. Dit werd door de agenten tegengehouden en de Schotenaar werd naar aanleiding van dit gedraag ook aangehouden.


O-8022-2004 Aanrijding Brouwershaven

Op de Provincialestraatweg in Brouwershaven heeft een kop/staart aanrijding plaatsgevonden.
De 55-jarige bestuurder van een personenauto uit Brouwershaven reed over de Provincialestraatweg. Hij wilde afslaan en een tractor met aanhangwagen die achter hem reed merkte dit te laat op en remde heel hard. Hierdoor week zijn combinatie uit naar de linkerbaan waar juist een vrachtwagen op hem afkwam. De bestuurder stuurde zijn combinatie weer naar rechts tegen een bouwcontainer aan. De combinatie raakte geheel beschadigd.