Politie Zeeland


O-8012-2004 Inbraak in winkel Nieuwerkerk

Bij een winkel in Nieuwerkerk is vannacht omstreeks 3.20 uur gemeld dat er was ingebroken.
Uit de winkel werd op het eerste gezicht audioapparatuur weggenomen, door de eigenaar wordt nog gekeken wat er precies weggehaald is. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.


W-8013-2004 Inbreker op heterdaad aangehouden

Vannacht omstreeks 04.15 uur betrapte de eigenaar van een woning aan de Troelstraweg in Vlissingen een inbreker, terwijl deze aan het proberen was in te breken bij de man.
De man heeft de achtervolging ingezet, want de inbreker ging er vandoor. Ondertussen belde hij de politie die mee ging helpen met de zoekactie. De man werd in de bosjes van de Martin Luther Kingstraat aangetroffen en aangehouden. Hij had inbrekerswerktuig op zak. Het bleek een 31-jarige man uit Tegelen.


O-8014-2004 Aanhoudingen in Renesse

Vannacht zijn vijf personen in Renesse aangehouden.
Een 17-jarige jongen uit Steenbergen is aangehouden wegens baldadigheid, een 16-jarige jongen uit Andel en een 19-jarige man uit Drunen werden aangehouden wegens het drinken van alcohol op de openbare weg en een Groninger van 20 en een Belg uit Kalmthout werden aangehouden omdat zij hun behoefte deden op de openbare weg. Tegen alle vijf wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-8015-2004 Verkeerscontrole Kortgene

Op de Oost Westweg in Kortgene is gisteren tussen 13.30 en 23.00 uur een radarcontrole gehouden.
Er werden 1619 voertuigen gecontroleerd en 30 verbalen uitgedeeld.


Z-8016-2004 Snelheidscontrole

In Westdorpe, op de Tractaatweg, werd gisteren gecontroleerd op snelheid.
Er werden 127 voertuigen gecontroleerd en er waren geen automobilisten die de snelheidslimiet overschreden. Er werden wel drie bekeuringen uitgedeeld omdat mensen hun gordel niet droegen. Ook werd een bekeuring uitgedeeld omdat de kentekeplaat van een aanhangwagen niet gelijk was aan die van het trekkend voertuig.


O-8017-2004 Radardetectoren aangetroffen

Bij een controle in Colijnsplaat werden in twee personenauto's radardetectoren aangetroffen.
Uit beide auto's werd de detector in beslag genomen door de politie.