Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 6 augustus 2004

(

Zoeterwoude - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op vrijdag 6 augustus het rijbewijs in van een 51-jarige automobilist uit Zoetermeer. De man was rond 01.40 uur op de Burgemeester Detmersweg door de politie aangehouden nadat bleek dat hij vermoedelijk te veel gedronken had. De ademanalyse gaf als uitslag 720 ug/l (limiet 220 ug/l). Reden voor het innemen van een rijbewijs en het opmaken van een proces-verbaal tegen de man.

Alphen a/d Rijn - Mishandeling in het verkeer
De politie hield op donderdag 5 augustus rond 23.40 uur op de Concertweg een 39-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Na ruzie over een verkeerssituatie sloeg en schopte hij een 50-jarige plaatsgenoot. Hij hield aan het voorval een dikke neus en een pijnlijk been over. De ruzie ontstond vermoedelijk omdat de verdachte vond dat de man en zijn echtgenoot, die beiden naast elkaar fietsten, niet snel genoeg ruimte voor hem maakte. Hij haalde het echtpaar op de fiets in. Na het passeren ontstond een woordenwisseling waarna de klappen vielen. Na het verhoor van de verdachte en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij in de loop van de nacht het politiebureau weer verlaten.

Moerkapelle - Verdachte overvallen Moerkapelle en Prinsenbeek in voorlopige hechtenis
De Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 25 juni een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen, in Moerkapelle en Prinsenbeek.
De man wordt ervan verdacht op 22 april 2003 een bank in Moerkapelle te hebben overvallen. Op die dag kwamen twee gemaskerde mannen de bank binnen en eisten onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld van een medewerkster. De mannen gingen er met een geldbedrag vandoor.
Ook wordt de man ervan verdacht op 4 december 1999 een benzinestation in Prinsenbeek te hebben overvallen. Daarbij zou hij onder dreiging van geweld een geldbedrag hebben buitgemaakt.
De verdachte zit sinds 28 juni in voorlopige hechtenis. Op woensdag 4 augustus heeft de Raadkamer van de Haagse rechtbank de gevangenhouding met dertig dagen verlengd.
Het onderzoek heeft onder andere in verband met het onderzoek naar de medeverdachte geruime tijd geduurd. Het onderzoek naar medeverdachte heeft vooralsnog niet geleid tot resultaat.

Gouda - Scooterrijder rijdt door na aanrijding
Op het fietspad van de Burgemeester Jamessingel ontstond op donderdag 5 augustus rond 13.45 uur een aanrijding tussen een 61-jarige vrouw uit Waddinxveen en een onbekend gebleven scooterrijder. De scooterrijder passeerde de fietsende vrouw. De vrouw werd daarbij geraakt door een elleboog van een bij de scooterrijder achterop zittende passagier, raakte uit balans en kwam ten val. In het Groene Hart Ziekenhuis werd een gebroken pols geconstateerd. De scooterrijder reed door. De vrouw deed aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in.


Gouda - Politie arresteert vechtersbazen
Met de hulp van Stadstoezicht Gouda wist de politie op donderdagavond 5 augustus rond 21.00 uur twee mannen van 20 en 23-jaar uit Gouda aan te houden. Beiden waren kort daarvoor betrokken bij een vechtpartij op de Kleiweg. De politie kreeg een melding dat daar werd gevochten tussen een grote groep jongeren. Eenmaal terplaatse bleken de twee een 26-jarige man uit Gouda te hebben geslagen en geschopt. Schaafwonden en een pijnlijke nek waren het gevolg. Ook waren de twee er met zijn mobiele telefoon vandoor. De politie ging onmiddellijk op zoek naar de twee en kreeg daarbij assistentie van Stadstoezicht. Op de Boelenkade kon de 1e verdachte worden gearresteerd. Op de Graaf van Bloistraat werd de 2e verdachte in de kraag gevat door een medewerker van Stadstoezicht die de man op zijn scooter was achtervolg. De twee verdachten zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een onderzoek in en hoopt daarmee duidelijk te krijgen wat de aanleiding voor de vechtpartij vormde.

Krimpen a/d Lek - Politie houdt kraker van geldautomaat aan
De politie hield op vrijdag 6 augustus rond 00.35 uur op de Dorpsstraat een 39-jarige man uit Rotterdam aan. Getuigen zagen dat de man kort daarvoor bij een wasstraat van een autoschadebedrijf aan de Mercurius een geldautomaat probeerde te kraken. Dit lukte hem niet. Getuigen belden de politie en vertelden dat hij wegreed in een witte auto. De politie trof de auto met daarin de man op de Dorpsstraat aan. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.


------------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --