Ingezonden persbericht



---

---------


- PERSBERICHT -

MERCURY EN SIEBEL SYSTEMS SLUITEN STRATEGISCHE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Mercury ondersteunt als eerste BTO-leverancier de nieuwe Siebel Test Automation Interfaces for Siebel 7.7

MOUNTAIN VIEW, Calif. en SAN MATEO, Calif. - 6 augustus 2004 - Mercury Interactive Corporation en Siebel Systems hebben bekend gemaakt dat beide ondernemingen een samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan voor ontwerp en productie van test automation interfaces tussen Siebel 7.7 en de belangrijkste BTO-producten van Mercury. De samenwerking onderstreept het belang dat beide bedrijven hechten aan klantondersteuning, waarmee de kwaliteit en performance van de Siebel Systems applicaties wordt gemaximaliseerd.

Het eerste gezamenlijke project dat wordt gelanceerd, is de nieuwe Siebel Test Automation Interfaces voor Siebel 7.7. Deze is speciaal ontworpen om de klant in staat te stellen een complete verzameling kwaliteits- en performancetests samen te stellen, die niet alleen eenvoudig te onderhouden is, maar ook automatisch kan worden ingezet op het moment dat nieuwe Siebel-systemen in gebruik worden genomen of upgrades voor bestaande systemen worden geïnstalleerd.

"Klanten de mogelijkheden bieden om een complete strategie van geautomatiseerd testen te verwezenlijken, is wat ons betreft een absolute prioriteit," zegt Skip Bacon, vice president technology bij Siebel Systems. "Wat wij tot nu toe van onze klanten hebben gehoord over de toepassing van de nieuwe Siebel Test Automation Interfaces in combinatie met de producten van Mercury, is uitstekend. Intern hebben wij de tijd die nodig is voor functie- en performancetests met respectievelijk 33 procent en 75 procent weten terug te brengen. We verwachten dan ook zeker dat onze klanten soortgelijke tijdsbesparingen kunnen realiseren."

Beide ondernemingen maken tevens de officiële validering bekend van de integratiemogelijkheden van Mercury QuickTest Professional(tm) en Mercury LoadRunner(tm) voor de Siebel Test Automation Interfaces voor Siebel 7.7.

"Uit BTO-onderzoek dat wij hebben gedaan, blijkt dat de totale bedrijfskosten voor een applicatie over de langere termijn met name te maken hebben met voortdurend onderhoud en optimalisering van de systeemprestaties", zegt Dana Gardner, senior analyst bij de Yankee Group. "Bij Siebel Systems weten ze dat ook, en dus heeft men voor de klantrelatiesystemen bewust gezocht naar mogelijkheden van kostenreductie in de fase na implementatie. De samenwerking die nu tot stand is gekomen met Mercury, betekent dat de basis voor die kostenreductie in feite al gelegd wordt in de eerste testfase. Want hoe grondiger een systeem vooraf wordt getest, des te beter zal het in de praktijk presteren, des te hoger is de acceptatie en tevredenheid bij de eindgebruikers en des te groter de productiviteitsvoordelen voor de desbetreffende bedrijfsactiviteiten."

"Voor Mercury is het van primair belang dat wij onze klanten kunnen helpen het maximale rendement te halen uit hun Siebel bedrijfsapplicaties," aldus Jonathan Rende, vice president product marketing bij Mercury. "Het doet ons dan ook genoegen dat wij als eerste bedrijf in onze sector volledige ondersteuning kunnen bieden voor de Siebel Test Automation Interfaces, in de vorm van een voorspelbaar en reproduceerbaar proces dat kwaliteit, prestatie en beschikbaarheid van Siebel 7.7 systemen optimaliseert, of het nu gaat om nieuwe installaties of upgrades."

Een gratis proefversie van de integratie van Mercury QuickTest Professional en Mercury LoadRunner met Siebel Business Applications is te downloaden via www.mercury.com/siebel. Voor meer informatie over de spectaculaire verbetering die de Siebel Test Automation Interfaces in combinatie met Mercury opleveren bij validatie van aangepaste Siebel-applicaties, kunt u - na registratie - een gratis webseminar volgen via
.

Over Mercury voor Siebel
Mercury for Siebel Business Applications bestaat onder andere uit de volgende Mercury Optimization Centers voor optimalisering van Siebel applicaties: Mercury IT Governance Center(tm), Mercury Quality Center(tm) , Mercury Performance Center(tm) en Mercury Business Availability Center(tm)
. Honderden klanten van Siebel Systems hebben de BTO-producten van Mercury inmiddels al met succes ingezet voor implementatie, upgrades en onderhoud van hun Siebel-applicaties.

Over Mercury
Mercury Interactive Corporation (NASDAQ: MERQ), wereldleider op het gebied van Business Technology Optimization (BTO), stelt zich tot doel klanten te assisteren bij de verwezenlijking van de optimale bedrijfswaarde van hun IT-middelen. Mercury, opgericht in 1989 en wereldwijd opererend, is op dit moment een van de snelst groeiende bedrijven in de zakelijke software sector. Mercury levert software en services voor volledige controle over prioriteiten, mensen en processen in relatie tot IT, inzet en beheer van applicaties en de integratie van de IT-strategie met de daadwerkelijke uitvoering. Wereldwijd worden de producten van Mercury bij talloze bedrijven gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit en prestaties van applicaties en het controleren van IT-kosten, risico's en conformering aan voorschriften en regelgeving. De BTO-producten van Mercury worden ondersteund door technologie en services van internationale partners. Meer informatie vindt u op www.mercury.com.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst
Dit persbericht bevat "forward-looking statements" (uitspraken met betrekking tot de toekomst), zoals bedoeld in de Private Securities Litigation Reform Act van1995. Bij deze uitspraken dient rekening te worden gehouden met risico's en onzekerheden ten aanzien van de verwachte financiële resultaten van Mercury en het toekomstige aanbod van producten en diensten van Mercury. De feitelijke intenties van Mercury op het gebied van aan te bieden producten en diensten kunnen significant afwijken van uitspraken, door of namens Mercury, met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen. Onder deze risico's en onzekerheden vallen, onder andere: 1) timing en beschikbaarheid van producten en productuitbreidingen van Mercury;
2) de mogelijkheid dat producten en productuitbreidingen van Mercury niet voldoen aan functiebeschrijvingen of verwachtingen en behoeften van klanten;
3) de afhankelijkheid van de financiële groei van Mercury' van voortgezet succes en acceptatie van bestaande en nieuwe softwareproducten en diensten, en het succes van de door Mercury ontwikkelde BTO-strategie; 4) het vermogen de verkoopvolumes te vergroten via indirecte kanalen; en 5) de intense competitie op het gebied van producten en diensten zoals die door Mercury worden geleverd. Meer informatie over deze en andere risicofactoren is beschikbaar in de stukken die door Mercury zijn gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission ("SEC"), inclusief maar niet beperkt tot het Annual Report to Stockholders (Jaarrapport voor Aandeelhouders), formulier 10-K, voor het boekjaar eindigend op 31 december 2003, en formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 31 maart 2004. Beide rapporten zijn beschikbaar op de SEC website, www.sec.gov. Mercury verplicht zich niet tot rectificatie van enige uitspraak met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen in het licht van recente gebeurtenissen of omstandigheden.

Mercury, Mercury Interactive, Mercury IT Governance Center, Mercury Quality Center, Mercury Performance Center, Mercury Business Availability Center en het Mercury logo zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van Mercury Interactive Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten of andere landen.

Siebel is een handelsmerk van Siebel Systems Inc. en kan geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere product- en bedrijfsnamen zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren en worden alleen vermeld ter identificatie.

# # #

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000

Als u met iemand van Siebel Systems wilt spreken, of nog andere vragen heeft, dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Karin Schop
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 5304347
E-mail: karins@text100.nl