Politie Friesland

Politieberichten 5/8 (13.00 uur) t/m 6/8 (07.00 uur)

Fryslân 06-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Deinum: mishandeling
Donderdag omstreeks 12.30 uur werd melding gemaakt dat een vrouw was mishandeld door een man bij de brug in de Westergoawei en dat de man er vandoor was gegaan. Bij de brug en uit tegenovergestelde richting kwam een man. Toen deze man de dames gepasseerd waren hoorden de vier help help roepen. Zij zagen vervolgens de 39-jarige voorbij rennen gevolgd door de man, die achter haar aanging. Boven aan het trappetje van de brug kwam de 39-jarige ten val en de man begon op haar in te slaan. De man probeerde haar te kelen. Een voorbij komende postbode heeft de man van de vrouw gescheiden. Hierop is de man gevlucht. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Heerenveen: geen gordel dragen
Donderdag omstreeks 11.20 uur werd op de Kempenaarssingel een 22-jarige automobilist uit Tjalleberd gecontroleerd. Naast hem zat een 22-jarige inwoner van Heerenveen. Beiden droegen geen gordel. Ook kreeg de bestuurder een bekeuring voor asociaal rijden binnen de bebouwde kom. Toen de bestuurder gemaand werd te stoppen, ging hij er vandoor en reed met hoge snelheid weg en stopte later op de Kempenaarssingel.

Burgum: winkeldievegge aangehouden
Donderdag omstreeks 15.00 uur werd in een winkel aan de Schoolstraat een 44-jarige inwoonster van Burgum aangehouden voor winkeldiefstal. Zi had een tandenborstel en pasta weggenomen. Ook had zij sieraden bij zich, die van diefstal afkomstig waren

Buitenpost: gordelcontrole
Donderdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur werd een gordelcontrole gehouden op de Kuipersweg. Een dertigtal bestuurders zijn gecontroleerd. Iedereen droeg een gordel.

Sneek: winkeldieveggen aangehouden
Donderdag omstreeks 14.40 uur werden op het Grootzand een 17-jarige inwoonster van Prasov (Tsjechoslowakije) en een 22-jarige vrouw uit Tsjecho-Slowakije aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden vanuit een winkel aan het Grootzand 9 spijkerbroeken weggenomen en twee haarborstels. Dit zou gebeurd zijn op woensdag 4 augustus. Ze waren n u weer in de winkel geweest en hadden tassen bij zich, die gevuld waren. De dames aangesproken en in de tassen zaten gestolen goederen van diverse winkels uit Sneek. De dames aangehouden en overgebracht naar het bureau en zijn gelijk in verzekering gesteld. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Nes( gem. Ameland): winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 16.30 uur werd in een winkel aan de Reeweg een 25-jarige inwoner van Winterthur aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had 2 rollen snoep weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 18-jarige inwoner van Drachten.

Verzamelmutatie rijden onder invloed
((plaats, straat, datum, personalia, promillage, bijzonderheden) Lemmer, Waaigat, donderdag, 16.45 uur, 32-jarige bromfietser uit Lemmer, 345 ug/l, rijverbod 2 uur, tevens bekeuring voor belediging en niet dragen helm.
Joure, rotonde Rijksweg A7, donderdag, 16.55 uur, 70-jarige automobilist uit Zwolle, 430 ug/l, rijverbod 4 uur, reed bij de bypass rotonde door het gras en toen hij weer op de weg kwam, botste hij tegen een vrachtauto.
Harlingen, Kanaalweg, donderdag 17.10 uur, 23-jarige automobilist uit Harlingen, 535 ug/l, rijverbod 5 uur, was in een sloot gereden en had een lantaarnpaal vernield door de aanrijding.
Hallum, Ljouwerterdyk, donderdag 18.00 uur, 45-jarige automobilist uit Hallum, 445 ug/l, rijverbod 4 uur.
Noardburgum, Rijksstraatweg, 20-jarige bromfietser uit Zwaagwesteinde, 550 ug/l, rijverbod 6 uur. Hij reed zonder helm.
Lemmer, Wiepke Hofstraat, vrijdag 01.45 uur, 24-jarige automobilist uit Rutten, 645 ug/l, rijverbod 7 uur, rijbewijs ingevorderd. Heerenveen, Ekke de Haanstraat, vrijdag 03.30 uur, 21-jarige automobilist uit Heerenveen, 295 ug/l, rijverbod 2 uur.

Leeuwarden: urineren en drinken alcohol op openbare weg
Donderdag omstreeks 17.20 uur werd een 51-jarige inwoner van Leeuwarden op de Sixmaweg aangesproken op zijn gedrag. Hij stond te urineren en pakte even later een blikje bier en begon te drinken. Ondanks diverse waarschuwingen bleef de man doordrinken en werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Krijgt een bekeuring voor urineren en alcohol drinken op de openbare weg.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Donderdag omstreeks 18.00 uur werd in een winkel aan de Voorstreek een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had 3 mascaras en make-up weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 31-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: dief aangehouden
Donderdag omstreeks 18.30 uur werd op de Oude Koemarkt een 41-jarige inwoner van Leeuwraden voor diefstal aangehouden. Een getuige had gezien dat de 41-jarige vanuit een cabine van een vrachtauto, die geparkeerd stond op het Gasthoudersplein een gsm wegnam. Uit het signalement van de getuige kon de 41-jarige worden aangehouden. Aangifte werd gedaan door een 43-jarige inwoner van Zwolle.

Nes( gem. Ameland): brommobiel in brand
Donderdag omstreeks 16.40 uur reed een 33-jarige inwoonster van Sint Jacobiparochie in haar brommobile over de Jan Jacobstraat. Op een gegeven momnet komt er rook onder het dashboard vandaan. Zij stopt en zet de motor af. Na een tijdje komen de vlammen. Brand geblust door de brandweer.

Joure: dievegge aangehouden
Donderdag omstreeks 22.30 uur zit een 18-jarige inwoonster uit Goingarijp samen met haar vriend op een terrasje. Op een gegeven moment gaat zij naar het toilet en laat haar tas op het terras liggen. Toen zij terugkwam, was de tas verdwenen. Haar vriend treft een vrouw, die vlakbij hun zat bij de viskraam. Zij hield op dat moment een gsm in haar hand, die de man herkent als de zijne. Hij pakt de gsm en toetst een code in en deze blijkt inderdaad van hem te zijn. De vrouw, een 44-jarige inwoonster van Oudehaske wordt door de man aangehouden en overgeleverd aan de politie. De vrouw is overgebracht naar het bureau. Onderzoek volgt.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Vrijdag omstreeks 01.45 uur werd aan de Zuidersingel door een beveiligingsambtenaar een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor een fietsdiefstal. Hij had een fiets uit het rek genomen en tilde de achterkant van de fiets op en liep zo weg.

Nijega: bezit drugs
Vrijdag omstreeks 02.30 uur werd op de Rijksweg N31 een 21-jarige automobilist uit Kootsertille gecontroleerd. Blijkens controle zou de bestuurder niet in het bezit zijn van een rijbewijs. Toen de auto aan de kant stond, zag de politie een pak zakjes met mogelijk wiet in de console liggen. Achter de asbak werden nog enkele zakjes met een witte stof gelijkend op cocaïne aangetroffen. De 21-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Lemmer: rijden zonder rijbewijs
Vrijdag omstreeks 04.30 uur werd op de Nieuwburen een 45-jarige automobilist uit Lemmer gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek de auto geen geldige APK te hebben.