Nieuw-Vlaamse Alliantie


Voeren eindelijk weer vertegenwoordigd in Limburgse provincieraad dankzij N-VA (06/08/04)

Na de stembusgang voor het Vlaamse Parlement van 13 juni j.l. werd N-VA fractiewoordvoerder in de Limburgse Provincieraad, Jan Peumans, verkozen als Vlaams Volksvertegenwoordiger. Deze overwinning betekende evenwel het verlies van een kleurrijke en mondige fractiewoordvoerder, zowel voor de N-VA fractie als voor de hele Provincieraad.

De opvolging van Jan Peumans in de Provincieraad werd vandaag definitief beklonken.
Eerste opvolger Mia Vandeperre-Vanuytven stelde de Provinciegriffier vandaag per brief op de hoogte van het feit dat zij het mandaat van provincieraadslid, als opvolger van Jan Peumans, wenst op te nemen. Voor de N-VA een garantie op een meer dan waardige aflossing.

"Oud" is niet "out" !
Mia Vanuytven (67) is gepensioneerd, maar daarom zeker niet minder actief. De gemeente Voeren kent Mia als actieve deelnemer aan het gemeentelijke culturele en sociale leven. Zo is Mia onder meer secretaris van de plaatselijke Gezinsbond en actief binnen de KVLV. Ook politiek is Mia niet vreemd. Tussen 1983 en 1988 verdiende Mia haar strepen als gemeenteraadslid in Voeren (lijst Voerbelangen). Met de intrede van Mia Vanuytven in de Limburgse Provincieraad lanceert N-VA Limburg meteen ook het enige Voerense raadslid.

Respect voor het belang van Voeren
Mia is ervan overtuigd dat de gemeente Voeren, los van de symbolische waarde, nog steeds van groot belang is voor de provincie Limburg en voor Vlaanderen. De geschiedenis en het uitzonderlijke karakter van de gemeente en de belangen van haar inwoners vragen om extra aandacht. Dat is ook meteen ook één van de prioriteiten voor Mia als provincieraadslid.

Op 15 september 2004, tijdens de volgende zitting van de Limburgse Provincieraad, zal Mia Vanuytven de eed afleggen als Provincieraadslid. Het fractievoorzitterschap van Jan Peumans zal, als blijk van waardering en dank voor de optimale samenwerking binnen de fractie, doorgegeven worden aan huidig fractielid Vic Putzeys.

Auteur:
Vic PUTZEYS, Fractielid Provincieraad, Gemeenteraadslid Jan PEUMANS, Burgemeester Riemst, Vlaams Volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Ferry Comhair
Telefoon: 0479 658624
E-post: ferry.comhair@n-va.be
Url: www.n-va.be