Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 5-8-2004

Nationaal Actieplan Kinderen

De voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DJB/APJB-2494023

5 augustus 2004

Hierbij bied ik u de Nederlandstalige versie aan van het Nationaal Actieplan Kinderen. Het is een uitvloeisel van de afspraken die de lidstaten van de Verenigde Naties hebben gemaakt in het slotdocument 'A world fit for children' van de VN-Kindertop (United Nations General Assembly Special Session on Children) die in mei 2002 is gehouden. De Engelstalige versie wordt aan de Verenigde Naties aangeboden in New York.
Het Nationaal Actieplan is tot stand gekomen na een raadpleging van kinderen en jongeren over de punten die zij belangrijk vonden in het slotdocument van de Kindertop. Het Kinderrechtencollectief, de coalitie van organisaties op het gebied van kinderen en kinderrechten, is geraadpleegd bij de totstandkoming van het Actieplan.

In het Actieplan wordt tevens ingegaan op de conclusies en aanbevelingen die het VN-Kinderrechtencomité in Genève heeft gedaan (zie bijlage) naar aanleiding van de bespreking van het Tweede Nederlandse rapport over de uitvoering van het
VN-Kinderrechtenverdrag.

Het Actieplan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking en afstemming met de ministeries van Justitie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Buitenlandse Zaken en Defensie.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp
PDF
Nationaal Actieplan Kinderen (nieuw venster)

Om het kamerstuk op te halen:

Zie het origineel